Wpis z mikrobloga

Serio zawsze mnie zastanawiają ludzie kupujący całe zgrzewki wody butelkowanej, szczególnie w Warszawie, gdzie kranówka jest bardzo dobra. No i przy dostępności tanich i dobrych filtrów. Taki jeden filtr dafi na to oszczędność pewnie kilkuset złotych na wodę. A saturatory wcale nie są jakoś specjalnie droższe. Polak po prostu lubi przepłacać i cierpieć.
#takaprawda #przemysleniazdupy
CrokusYounghand - Serio zawsze mnie zastanawiają ludzie kupujący całe zgrzewki wody b...

źródło: temp_file3796236024490569566

Pobierz
  • 133
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@CrokusYounghand: Ten filtr nic nie daje, skład wody w 90% pozostaje taki sam, a chloru i innych rzeczy nie ma mniej w tak przefiltrowanej wodzie.

Z drugiej strony, najzdrowiej pić... kranówę, nie filtrowaną lub dobrą wodę, nie zaś najtańszą...

Co do smaku... to ja lubię smak zdrowotnych wód, ale średnio lubię kranówkę, robię sobie kawę i herbatę, więc używam filtru, który ma wysoką skuteczność, ale nie jest tani...
  • Odpowiedz
szczególnie w Warszawie, gdzie kranówka jest bardzo dobra.

@CrokusYounghand: Coś się zmieniło? 2 dekady temu nie byłem w stanie szklanki wypić na kacu mordercy. Taki gnój. Na Ursynowie wtedy mieszkałem.
  • Odpowiedz
@CrokusYounghand bo nawet bardzo dobra kranówa może się równać z max wodą źródlaną, co minerałów ma tyle co nic. Jak przepuścisz ją jeszcze przez filtr, to już w ogóle robi się jałowe „G”. Często ludzie kupują właśnie wodę w zgrzewkach ale mineralną, która jest o wiele zdrowsza niż źródlane czy z kranu
  • Odpowiedz
Generalnie jeszcze to na zdrowie wyjdzie. Poczytajcie o szkodliwości PET - to jeden z gorszych plastików. Za 20 lat będziemy o tym myśleć tak jak o azbeście
  • Odpowiedz
@CrokusYounghand: Kup sobie wodę destylowaną do akumulatorów wyjdzie taniej niż kranówka a to to samo, bez minerałów, bez niczego. Jałowa woda bez smaku. Tym właśnie są filtry Dafi. Ale ciężko wymagać logicznego myślenia po Polakach, jeden z najgłupszych narodów w tej części Świata
  • Odpowiedz
Taka woda z kranu to nie ma tyle minerałów co dobra woda mineralna, do tego w pakiecie masz rzeczy które średnio się filtrują np. estrogen, bo taka woda z kranu to nie jest tylko co co wybierają z ziemi, ale spora część to woda która wraca ze ściekami i jest potem filtorowana chlorowana itp. Taka woda nie zabija, ale, żeby to była jakaś super dobra woda to bym nie powiedział. Sam w
  • Odpowiedz