Aktywne Wpisy

Moseva +49
Podkochiwaliście się kiedyś w kimś przez dłuższy czas i nigdy mu o tym nie powiedzieliście ani nie daliście żadnego znaka? Przyznajcie się kto miał zryty łeb w szkole

wfyokyga +168
Jestem top mikroblogerem i jaka przewaga nad drugim miejscem. Krul i władca mirko, mówiąc skromnie bo jestem wybitnie skromnym człowiekiem.
źródło: temp_file3283309792774744229
Pobierz

#takaprawda #przemysleniazdupy
źródło: temp_file3796236024490569566
Pobierz@CrokusYounghand: ja nawet nie mam takiego filtra, prosto z kranu piję od zawsze, i nic mi nie ma.
Mamy bardzo dobrą wodę, i jedyne zastosowanie butelkowanej wg mnie jest wtedy, gdy nie mamy bezpośredniego dostępu, typu idziemy na 8 godzinny spacer.
@telemach20: byliby idiotami nie korzystając z okazji.
@Summer92: To sprawdź
1. Gdzie możesz oddać butelkę czy przypadkiem nie musiałbyś jechać długiej trasy aby to zrobić (tylko sklepy powyżej 200m2 muszą przyjmować plastikowe butelki)
2. kaucja niekoniecznie musi być zwracana w gotówce, czyli np. kupiłeś w sklepie butelkę i teraz ci dadzą rabat 50gr na kolejny zakup u nich
3. Nawet jak w sklepie będzie
@lobo: nie do końca jest to prawda bo bon można wymienić na pieniądze w kasie, jeśli automat od razu nie wydaje pieniędzy, tylko bon.
I tak jeżdżę na zakupy do Lidla czy innego marketu raz w tygodniu więc w czym
@lobo: Musi - na żądanie klienta. Sklepy promują bony z wiadomych względów, ale ostatecznie to jest forma rozliczenia pieniężnego. Albo wymienisz bon na żywy pieniądz, albo odliczysz wartość bonu przy zakupach, pomniejszając rachunek.
"Czy WY pijacie tą wodę z kranu bez przegotowania?"
Na pięciu chłopa, dwóch potwierdziło od razu.
"Tak, a bo co? " jeden zapytał.
Bo jak wy pijecie, to i ja będę pił. ( ͡º ͜ʖ͡º)
@piaskun87 to ty, niekoniecznie każdy. Jest wiele miejsc w kraju gdzie do sklepu >200m2 jest długi dystans, a nie każdy ma samochód.
Jesteś sobie w miejscowości gdzie nie można oddać butelki bo nie ma sklepu >200m2, zachciało ci się pić i kupiłeś pół litrową butelkę wody teraz lataj