Aktywne Wpisy

matkawielebna +56
#slubodpierwszegowejrzenia
Siedzę sobie przed tv, grzane winko, ślub od pierwszego wejrzenia, Wykopki, zero potrzeb.
Powtarzam, zero.
Siedzę sobie przed tv, grzane winko, ślub od pierwszego wejrzenia, Wykopki, zero potrzeb.
Powtarzam, zero.
źródło: IMG_3189
PobierzTeż was na jesień łapie deprecha?
Listopad, ciemno buro i c-----o, za oknem mgła i zapach zgniłych liści
A w takim Los Angeles mają 25 stopni i heja banana
Zawsze
Listopad, ciemno buro i c-----o, za oknem mgła i zapach zgniłych liści
A w takim Los Angeles mają 25 stopni i heja banana
Zawsze

#takaprawda #przemysleniazdupy
źródło: temp_file3796236024490569566
Pobierz@CrokusYounghand: ja nawet nie mam takiego filtra, prosto z kranu piję od zawsze, i nic mi nie ma.
Mamy bardzo dobrą wodę, i jedyne zastosowanie butelkowanej wg mnie jest wtedy, gdy nie mamy bezpośredniego dostępu, typu idziemy na 8 godzinny spacer.
@telemach20: byliby idiotami nie korzystając z okazji.
@Summer92: To sprawdź
1. Gdzie możesz oddać butelkę czy przypadkiem nie musiałbyś jechać długiej trasy aby to zrobić (tylko sklepy powyżej 200m2 muszą przyjmować plastikowe butelki)
2. kaucja niekoniecznie musi być zwracana w gotówce, czyli np. kupiłeś w sklepie butelkę i teraz ci dadzą rabat 50gr na kolejny zakup u nich
3. Nawet jak w sklepie będzie
@lobo: nie do końca jest to prawda bo bon można wymienić na pieniądze w kasie, jeśli automat od razu nie wydaje pieniędzy, tylko bon.
I tak jeżdżę na zakupy do Lidla czy innego marketu raz w tygodniu więc w czym
@lobo: Musi - na żądanie klienta. Sklepy promują bony z wiadomych względów, ale ostatecznie to jest forma rozliczenia pieniężnego. Albo wymienisz bon na żywy pieniądz, albo odliczysz wartość bonu przy zakupach, pomniejszając rachunek.
"Czy WY pijacie tą wodę z kranu bez przegotowania?"
Na pięciu chłopa, dwóch potwierdziło od razu.
"Tak, a bo co? " jeden zapytał.
Bo jak wy pijecie, to i ja będę pił. ( ͡º ͜ʖ͡º)
@piaskun87 to ty, niekoniecznie każdy. Jest wiele miejsc w kraju gdzie do sklepu >200m2 jest długi dystans, a nie każdy ma samochód.
Jesteś sobie w miejscowości gdzie nie można oddać butelki bo nie ma sklepu >200m2, zachciało ci się pić i kupiłeś pół litrową butelkę wody teraz lataj