Wpis z mikrobloga

Jedyne kto straci to zwykli obywatele

@mirko_anonim: Najbardziej jak zwykle stracą na tym osoby w najgorszej sytuacji ekonomicznej, najbardziej zależne od pomocy państwa, czyli przyszli emeryci, bez rodzinny, bliskich.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Argument historyczny brzmi efektownie ale nie pasuje. Wysoka przestępczość w tamtym okresie z transformacją ustrojową, biedą i chaosem instytucjonalnym. Powrót do tamtej sytuacji wcale nie jest prostą konsekwencją spadku liczby ludności
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Nie prawda biedaki wiele nie stracą bo biednemu wiele nie możesz zabrać a państwo zawsze będzie musiało zapewnić im minimum inaczej zaczną kraść albo mordować się nawzajem byle tylko trafić do celi i dostać miskę z żarciem. Najbardziej oberwie mityczna klasa średnia. W zasadzie to już chyba zaczyna obrywać właściciele restauracji prywatnych przedszkoli szkół językowych dla dzieci. Im znacząco pogorszy się poziom życia. Tym bogaczom całkiem u góry oczywiście nic
  • Odpowiedz
Powrót do tamtej sytuacji wcale nie jest prostą konsekwencją spadku liczby ludności

@toolonge: Słuszna uwaga, przestępczość może być nawet mniejsza bo starsi ludzie statystycznie popełniają mniej przestępstw, na pewno państwo będzie się zwijać, zresztą już to robi - zamykane są szkoły, szpitale w rejonach najbardziej wyludnionych, czeka to też komisariaty.

Nie prawda biedaki wiele nie stracą bo biednemu wiele nie możesz zabrać a państwo zawsze będzie musiało zapewnić im minimum inaczej zaczną
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
cierpliwy-sojusznik-54: A ten znowu o tych lekarzach... Człowieku na lekarski jest ze dwadzieścia osób na jedno miejsce. Moje dziecko i tak by nie zostało żadnym lekarzem, bo to trzeba mieć kasy jak lodu i inwestować od małego w korepetycje, żeby dzieciak dostał się na lekarski. Moje dziecko by było zwykłym robolem w jakimś kołchozie, nie mam złudzeń, bo jestem biedakiem z biednej rodziny co nic nie dostał na start! Więc nie
  • Odpowiedz