Aktywne Wpisy

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Mega_Smieszek +765
źródło: temp_file1575882272231052350
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: temp_file1575882272231052350
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Mialem stara butelke po coca coli 0.5l , automat zeskanował ja jako butelka bez #kaucja i zaoferował bon z 10 groszami.
I teraz zaczyna sie cyrk. Na kasie samoobsługowej bonem nie da sie zapłacic. Jakaś pracownica mówi że z bonami to tylko do kasjerki. A u kasjerki też nie wchodzi bon . Kasjerka zaoferowała 10 groszy w gotówce z łaski swojej. Nie widziałem też jeszcze cenówek z kaucja, także pewnie maja zapasy butelek bez kaucji.
A teraz pytanie, czy już rozkminione jest jak z butelki bez kaucji zrobić butelkę z kaucja?
Może jescze politycy sie opamietaja, i wycofaja ten okrutny system kaucyjny, ale niestety na to nie ma co liczyc
#systemkaucyjny #lidl #supermarket
źródło: image
Pobierz@Krupier: tak mówią Ci co wywalaja śmieci na chodnik, do lasu...
@szarley jakiej konkretnie wiedzy nie posiadam?
@Yawimaya w innych krajach , masz info o doliczanej kaucji. Tak samo masz z butelkami z piwem, wiec czemu miało byc inaczej dla butelek plastikowych?
@ChlopoRobotnik2137: Do końca roku będą butelki z kaucją i bez kaucji. Sklepy maja jeszcze zapasy, których przecież nie wyrzucą. Żeby kaucja podlegała zwrotowi to musisz mieć na niej ten piktogram o kaucji, więc nie przerobisz
@ChlopoRobotnik2137: chyba się nie da, bo butelki kaucyjne mają (podobno) jakieś oznaczenie na etykiecie
@m-mmmm_marysia: kiedy ekoszajba wejdzie za mocno i typ może i robi wysypiskonw domu, ale za to więcej płaci i jeszcze jest przekonany onswojej wyższości xD
źródło: 1000006544
PobierzNie, nie mówią tak.
@ChlopoRobotnik2137: ale kto ma zarobić na tym, przecież kaucja jest zwrotna
Nie wiem czy oszukiwał czy mu się nie chciały zeskanować ale tak, podkładał pod skaner cały czas tą samą butelkę