@miazdzacyorangutan: wielu z nich to kredyt pod korek i przepierdzielanie pieniędzy na jakieś bezsensowne rzeczy w stylu: mam smartfon w wersji X, ale wyszedł w wersji X + 1 i muszę go mieć. No i oczywiście 2-3k na dietę pudełkową, bo gotować nie ma co xd
@miazdzacyorangutan: nie wiem jak gdzie indziej ale w Katowicach jest n------e tyle chłopaczków w weku 25-35 lat w mustangach i innych tego typu autach, że pewnie dzień w dzień laweta podjeżdża z nowymi pod salon xD więc leasing, stołowanie się tylko na mieście, wakacje 2-3 x w roku i hajsu nie ma. Oczywiście każdy jest kowalem swojego losu ale jak ktoś zarabia ponad 10k na miesiąc i wydaje wszystko bez
@miazdzacyorangutan: niektórzy mają większe potrzeby niż praca dom i spanie. Zanim zacząłem robić na drugi etat to pomimo bardzo dobrej kasy wciąż nie odkładałem góry pieniędzy, bo przy dwójce dzieci mam ochotę z nimi pojechać gdzieś kilka razy w roku i budować im piękne wspomnienia z dzieciństwa, a wakacje na wygodnie kosztują dużo.
zaokrąglijmy do 3k na miesiąc (20 miesięcy) 80 internet, 250 prąd, 800 czynsz, 1000 jedzenie, 1k na inne wydatki (chemia itd.) przekąsek nie kupuje już za bardzo, abonament 30 zł no i w sumie zostaje kilkaset złotych dodatkowo, jak sie chce to się da przeżyć - do tego czasu, zdąże się przekwalifikować albo znaleźć inną pracę
@WyjmijKija: to co dzieci zapamiętaja to tate jak siedziął przed komputerem i cos tam klikał a na wakacjach odpoczywał od pracy a nie spędzał z nimi czas
@WyjmijKija Nie, lepsza przyszłością dla dzieci będzie pracowanie na 2 etaty żeby kupić sobie mieszkanie, biorąc kredyt na 30 lat. No ale przynajmniej byli 3 razy w roku na bogatych wakacjach za dzieciaka.
@miazdzacyorangutan chwalisz się czy żalisz swoją głupotą bo wypływ na uzębienie ma nie tylko higiena - to raz, a dwa: stać mnie bo nie jestem jakaś miernota co wystawia faktury na 15k xD
to co dzieci zapamiętaja to tate jak siedziął przed komputerem i cos tam klikał a na wakacjach odpoczywał od pracy a nie spędzał z nimi czas
@miazdzacyorangutan: ale o czym ty gadasz? Pytasz na co ludzie wydają hajs, dałem ci info na co wydają hajs. Jak z tego wywnioskowałeś, że tate siedzi przy kompie i potrzebuje odpoczywać? Jak jeszcze miałem jedną fuchę to robiłem dosłownie 2-3h dziennie. Teraz robię 6,
No i oczywiście 2-3k na dietę pudełkową, bo gotować nie ma co xd
Wyspecjalizowali się w wąskiej dzialce i "pominom" jak ten Janusz z memu o wiertarce i garnkach emaliowanych xD
Swoją drogą nie ma jeszcze tak źle bo IT dalej istnieje tylko że już powoli na całego pada.
I dobrze xD
Świadomi użytkownicy wykopu XD
zaokrąglijmy do 3k na miesiąc (20 miesięcy)
80 internet, 250 prąd, 800 czynsz, 1000 jedzenie, 1k na inne wydatki (chemia itd.)
przekąsek nie kupuje już za bardzo, abonament 30 zł no i w sumie zostaje kilkaset złotych dodatkowo, jak sie chce to się da przeżyć - do tego czasu, zdąże się przekwalifikować albo znaleźć inną pracę
@miazdzacyorangutan: ale o czym ty gadasz? Pytasz na co ludzie wydają hajs, dałem ci info na co wydają hajs. Jak z tego wywnioskowałeś, że tate siedzi przy kompie i potrzebuje odpoczywać? Jak jeszcze miałem jedną fuchę to robiłem dosłownie 2-3h dziennie. Teraz robię 6,