Aktywne Wpisy
kfpwa +439
#systemkaucyjny
W tym całym chaosie i przerzucaniu się na saturatory pamiętajmy o jednej ważnej rzeczy:
- Saturatory SodaStream są produkowane przez izraelską firmę która chwali się na każdym opakowaniu wykorzystywaniem w pracy palestyńczyków, z oczywistych przyczyn nie podaje tutaj nawet linka do produktu
- Saturatory firmy Dafi są produkowane przez Polską Firmę Formaster S.A., dzięki temu kupując ich produkty wspierasz zakłady produkcyjne w Kielcach i Bilczy
Link do ich sklepu
W tym całym chaosie i przerzucaniu się na saturatory pamiętajmy o jednej ważnej rzeczy:
- Saturatory SodaStream są produkowane przez izraelską firmę która chwali się na każdym opakowaniu wykorzystywaniem w pracy palestyńczyków, z oczywistych przyczyn nie podaje tutaj nawet linka do produktu
- Saturatory firmy Dafi są produkowane przez Polską Firmę Formaster S.A., dzięki temu kupując ich produkty wspierasz zakłady produkcyjne w Kielcach i Bilczy
Link do ich sklepu
źródło: 1503f689-7c64-415b-bb6d-6506f6f4f485
Pobierz
Afrobiker +28
źródło: temp_file5317779193824978901
Pobierz

Mialem stara butelke po coca coli 0.5l , automat zeskanował ja jako butelka bez #kaucja i zaoferował bon z 10 groszami.
I teraz zaczyna sie cyrk. Na kasie samoobsługowej bonem nie da sie zapłacic. Jakaś pracownica mówi że z bonami to tylko do kasjerki. A u kasjerki też nie wchodzi bon . Kasjerka zaoferowała 10 groszy w gotówce z łaski swojej. Nie widziałem też jeszcze cenówek z kaucja, także pewnie maja zapasy butelek bez kaucji.
A teraz pytanie, czy już rozkminione jest jak z butelki bez kaucji zrobić butelkę z kaucja?
Może jescze politycy sie opamietaja, i wycofaja ten okrutny system kaucyjny, ale niestety na to nie ma co liczyc
#systemkaucyjny #lidl #supermarket
źródło: image
Pobierz@justlooking5 nie wiem jak u Ciebie w mieście, ale wszędzie gdzie byłem to plaga były setki i dwusetki, w podobno setki nie beda objęte kaucją. Czyli jak zwykle pozbyc sie problemu, to pozbędziemy sie części problemu, ale przynajmniej wywóz śmieci zdrożeje. Ja Cię rozumiem, ze nie ma co sie czepiać szczegółów, ale
Dzisiaj rano w Radio Łódź była świetna rozmowa na ten temat.
Aspekt ekologiczny ? Jaki aspekt ekologiczny jak mnóstwo mniejszych ciężarówek będzie jeżdzić po mieście odbierać odpady ze sklepów, zamiast jednej śmieciarki co może 1,5 tony opakowań plastykowych zabrać na raz.
@ChlopoRobotnik2137: dziwne bo do tej pory wszystko działało i bon wchodził bez problemu
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz@ChlopoRobotnik2137: wczoraj o 20:55 płaciłem bonem w formie rabatu na 80 groszy
@Krupier: byłem w Norwegii na wakacjach, zawiozłem reklamówke puszek po piwie do recyklingu przy okazji zakupów, zajęło mi to 2 minuty, to o całe 2 minuty mniej szitpostowania na elitarnym forum o kupie i siku.
@StdPtr: przeciez napisałem, że od dziś
@adrpan: to juz robi sie poplątanie z pomieszaniem. Skoro cenówka ma być cena ostateczna, to teraz zróbmy wyjątek że jednak nie zawsze jest :D Cyrk na kółkach
@GerwazyJazz: niestety ale wiekszość nic zmieni nawyków. Chciałbym sie zaskoczyc. Może trzeba jakis tag przygotowac i zaczac mobilizować ludzi do tego samego.
@voot: daj znac, moze to tylko awaria w lokalnym lidlu. jestem ciekaw
Po c--j w błąd wprowadzasz?