Aktywne Wpisy

bartlomiej_rakowski +361
Ja już gotowy, pół godziny mi zajęło zapakowanie butelek, tj. odkręcenie każdej, nadmuchanie, zakręcenie i ułożenie do wora (bo po pół roku co poniektóre się mocno zassały). Aż musiałem wziewy wziąć bo mnie płuca i krtań spuchła od dęcia w butle xD Wyszły 3x pełne worki 150L. Już wiem, że nie dostanę za to 150 zł, a z 15 zł bo bym ich z torbami puścił xD dzięki @ChlopoRobotnik2137 za weryfikację.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
NissanZ32 +130
#systemkaucyjny w #szwajcaria a raczej jego brak. Praktycznie każdy sklep który sprzedaje produkty w plastiku ma obowiązek je też przyjmować. W praktyce oznacza to, że każdy sklep poza jakimiś mikro żabkami ma pojemniki na butelki PET i pojemniki plastikowe np. po płynie do płukania prania. Nie ma żadnej kaucji, butelka może byc zgnieciona. Wystarczyłoby zrobić coś takiego, w połączeniu z tradycyjnymi kubłami na plastiki pod blokami. No ale
źródło: image
Pobierz

Mialem stara butelke po coca coli 0.5l , automat zeskanował ja jako butelka bez #kaucja i zaoferował bon z 10 groszami.
I teraz zaczyna sie cyrk. Na kasie samoobsługowej bonem nie da sie zapłacic. Jakaś pracownica mówi że z bonami to tylko do kasjerki. A u kasjerki też nie wchodzi bon . Kasjerka zaoferowała 10 groszy w gotówce z łaski swojej. Nie widziałem też jeszcze cenówek z kaucja, także pewnie maja zapasy butelek bez kaucji.
A teraz pytanie, czy już rozkminione jest jak z butelki bez kaucji zrobić butelkę z kaucja?
Może jescze politycy sie opamietaja, i wycofaja ten okrutny system kaucyjny, ale niestety na to nie ma co liczyc
#systemkaucyjny #lidl #supermarket
Pobierz@KonwersatorZabytkow: myslisz ze sobie wymyslilem historyjkę ze w kasie saoobslugowej nie zadziałał i kasjerka też nie mogła go przeprocesować?
@ChlopoRobotnik2137:
Pobierz@ChlopoRobotnik2137: Jak już to rozkminą, to nagle zaleją nas puste butelki z Ukrainy, czy innej Białorusi.
Co to znaczy, że mi jest zabierany faktyczny hajs i dostaje g*wnobony na konkretny sklep xD
@jerzu70 Nie wprowadzaj w błąd, sklepy mają obowiązek przyjmować wszystkie opakowania z
Jeśli pachnie u was w powietrzu smażonymi ziemniakami, to się przeprowadzam!
Aż mi się przypomniał ten konwojent, który ze wspólnikami ukradł 8 mln zł, ślady zatarli i wydawało się początkowo że skok idealny, a potem płacąc skradzioną gotówką użył swojej karty Biedronki, żeby rabat
@Pawel993: wystarczy kod kreskowy z butelki objętej kaucją.