Wpis z mikrobloga

Koleś z pewnością udowodnił, że Polacy to jakoś specjalnie wyrafinowanych gustów jedzeniowych nie mają. Wystarczy nagrywać content o jedzeniu kebabów, czasami jeszcze zapiekanek albo próbowaniu różnych odmian pizzy plus ocena schabowych i Polak jest zadowolony. Mam jednak wrażenie, że wcześniej treść którą tworzył była bardziej różnorodna. Było odwiedzanie restauracji różnych celebrytów, testowanie jagodzianek, testowanie jedzenia posłów i premiera. Teraz tego prawie nie ma.

#ksiazulo #kuchnia #jedzenie #youtube #jedzzwykopem
Al-3_x - Koleś z pewnością udowodnił, że Polacy to jakoś specjalnie wyrafinowanych gu...

źródło: ygygyg

Pobierz
  • 88
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Al-3_x: tak jest zadowolony bo to typowe, codzienne jedzenie smakujące dla poljaka, typowy poljak je w piątek na piwie kebaba z kuli pasztetuli. Zaś typowy francuki dzieciak je delikatnie opiekane tosty z rzemieślniczego chleba, serwowane z kawiorem, aksamitną pianką śmietanową oraz chrupiącymi medalionami z bażanta i to wszystko zapija winkiem klasy cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc z apelacji takich jak pauillac, margaux, saint-emilion (słyszałeś kiedyś takie nazwy albo co to
  • Odpowiedz
A mnie zawsze zastanawia po cholerę oglądać jakiegoś pajaca jedzącego jakieś losowe kebaby których nigdy nie odwiedzę.

@dktr: czyli w dupie byłeś, g---o widziałeś.
Niektórzy serio czasem gdzieś jeżdżą i dla sportu próbują różnych lokalnych rzeczy. Ja z racji wykonywanej pracy sporo jeżdżę po miastach powiatowych i prawie zawsze dla sportu próbuję flaczków albo żurku w lokalnej restauracji, bo sposoby przyrządzania i podawania tych wspaniałych dań różnią się bardzo zależnie
  • Odpowiedz
Koleś z pewnością udowodnił, że Polacy to jakoś specjalnie wyrafinowanych gustów jedzeniowych nie mają.

@Al-3_x: kultura popularna jest popularna, szok xd
  • Odpowiedz
@dktr: bo to nie jest skierowane do ciebie tylko do ludzi z tamtych okolic
@sylwke3100 to nie jest kwestia wyrafinowanego gustu tylko pokazywanie jak bardzo restauratorzy robią klientów w konia dając najgorsze jakościowo składniki
@Al-3_x były wakacje więc wrzucał z popularnych wakacyjnych miejscówek. Zauważ, że była seria z pepsi, ze stanów. Zaraz znowu na jesieni będą knajpki a przecież zbiór restauracji jest skonczony a on musi miec content
  • Odpowiedz
Koleś z pewnością udowodnił,

@Al-3_x: jedyne, co ten koleś udowodnił, to że we współczesnych mediach da się sprzedać dowolny i dowolnie gówniany content, byleby tylko się wybić z szumu, to potem już samo pójdzie.
  • Odpowiedz
Wystarczy nagrywać content o jedzeniu kebabów, czasami jeszcze zapiekanek albo próbowaniu różnych odmian pizzy plus ocena schabowych i Polak jest zadowolony.

@Al-3_x: Przecież cały zamysł tego kanału polega na tym, że opowiadających o wykwintnej kuchni było już pełno, a brakowało własnie takiego z bardziej "codzienną" gastronomią.
  • Odpowiedz
@Al-3_x: no i mamy comiesieczne zesransko na mirko ze ugabuga ktos moze lubic jesc kebaba, a nie wyrafinowane dania w restauracjach z 5 gwiazdkami michelin xD

niektorzy lubia zjesc dobrego kebaba albo cos innego, niektorzy jak @Al-3_x siedza na tagu przegryw i ogladaja anime w swojej piwnicy, tak sie czasem zdarza.

A mnie zawsze zastanawia po cholerę oglądać jakiegoś pajaca jedzącego jakieś losowe kebaby których nigdy nie odwiedzę.

@
  • Odpowiedz

@dktr: Po cholere oddychasz skoro umrzesz?
  • Odpowiedz
@Al-3_x: Wbił się w niszę. Youtuberów nagrywających drogie lokale jest cała masa, poza tym idziesz do drogiej restauracji, super opinie, menu wygląda ok to i smakowo na pewno będzie spoko. Oczywiście taki kontent też jest potrzebny pod kątem czy na pewno w tej cenie warto. Ja doceniam, że ktoś chodzi po miejscach przystępnych cenowo, bo większość ludzi na codzień odwiedza właśnie takie przybytki. Poza tym w tanich miejscach jest szansa,
  • Odpowiedz
Wystarczy nagrywać content o jedzeniu kebabów, czasami jeszcze zapiekanek albo próbowaniu różnych odmian pizzy plus ocena schabowych i Polak jest zadowolony

@Al-3_x: a może wystarczy nie brać pieniędzy za pozytywne opinie tak jak robią to pozostali?
  • Odpowiedz
@Al-3_x: P---------e. Dobra zapieksa nie jest zła, to polski fastfood i powinniśmy być dumni z jego istnienia i piętnować podrób. Kto nigdy nie jadł zapieksy z Niewiadówki na jakimś dworcu w środku niczego nie wie co to gust kulinarny.

Poza tym jedzenie zapieks nie wyklucza gustu kulinarnego. Mogę wsunąć obiad w Szarej i spróbować czegoś nowego, a parę godzin później jak się zmęczę zwiedzaniem za rogiem na Siennej, dwa kroki
  • Odpowiedz