Wpis z mikrobloga

Koleś z pewnością udowodnił, że Polacy to jakoś specjalnie wyrafinowanych gustów jedzeniowych nie mają. Wystarczy nagrywać content o jedzeniu kebabów, czasami jeszcze zapiekanek albo próbowaniu różnych odmian pizzy plus ocena schabowych i Polak jest zadowolony. Mam jednak wrażenie, że wcześniej treść którą tworzył była bardziej różnorodna. Było odwiedzanie restauracji różnych celebrytów, testowanie jagodzianek, testowanie jedzenia posłów i premiera. Teraz tego prawie nie ma.

#ksiazulo #kuchnia #jedzenie #youtube #jedzzwykopem
Al-3_x - Koleś z pewnością udowodnił, że Polacy to jakoś specjalnie wyrafinowanych gu...

źródło: ygygyg

Pobierz
  • 88
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Al-3_x: a co jesz rano, kanapki z szynką czy grillowany chleb z kawiorem? ( ͡° ͜ʖ ͡°) jak chce sobie obejrzeć bourdain albo Makłowicza to oglądam, to się nie wyklucza
  • Odpowiedz
  • 541
@Al-3_x: A mnie zawsze zastanawia po cholerę oglądać jakiegoś pajaca jedzącego jakieś losowe kebaby których nigdy nie odwiedzę.
  • Odpowiedz
  • 4
@Shashek: Może cie zaskoczę, ale akurat staram się dbać o różnorodność żywieniową bo jedzenie ciągle tego samego mnie szybko nudzi.

jak chce sobie obejrzeć bourdain albo Makłowicza to oglądam, to się nie wyklucza

Rzecz w tym, że on sam już nagrywał ciekawsze materiały i je nawet lubiłem czasem go wcześniej obejrzeć, a teraz poziom kanału spadł bo treść jest powtarzalna i nikt mi nie może zabronić by stwierdzić ten oczywisty
  • Odpowiedz
Owszem wiem, ale ty raczej nie. Istnieją badania które wskazują na korelacje między poziomem odpowiednio zróżnicowanej diety, a poziomem inteligenc

@Al-3_x Ale zróżnicowana dieta to nie oznacza sama w sobie ani smacznej ani posiadania dobrych gustów. Co więcej ludzie skupiający się stricte na zróżnicowaniu i diecie często jedzą paskudne jedzenie byleby się choćby składniki odżywcze zgadzały.
  • Odpowiedz
  • 0
@sylwke3100:

Ale zróżnicowana dieta to nie oznacza sama w sobie ani smacznej ani posiadania dobrych gustów.

Tyle, że wybitny gust smakowy nie jest dany sam w sobie tylko trzeba go sobie wyrobić. Im więcej dań próbujesz tym masz lepsze pojęcie o jedzeniu i lepsze porównanie. Dopiero wtedy twoje poczucie smaku staje się coraz bardziej wyrafinowane, że tak powiem. Różnorodna dieta oferuje przynajmniej większy wybór jedzenia, a więc pozwala poszerzyć horyzonty
  • Odpowiedz
A mnie zawsze zastanawia po cholerę oglądać jakiegoś pajaca jedzącego jakieś losowe kebaby których nigdy nie odwiedzę.

@dktr: mam nadzieję, że filmów pełnometrażowch też nie oglądasz, bo to wszystko wymyślone, a jak widzisz na ulicy Ferrari, to odwracasz wzrok, bo Cie nigdy nie będzie stać.

Tak naprawdę, to chłopina zrobił więcej dla polskiego gastro, niż ktokolwiek inny. Sprzedawcy jak słyszą przy zamówieniu mieszana-mieszana, to dwa razy zastanawiają się zanim
  • Odpowiedz
Koleś z pewnością udowodnił, że Polacy to jakoś specjalnie wyrafinowanych gustów jedzeniowych nie mają.

@Al-3_x: Typ od początku opierał swój content na kebabach, fast foodach i knajpach z najgorszymi ocenami. Czemu uważasz, że ma trafiać w wyrafinowane gusta i testować miejsca ąę ?
  • Odpowiedz