Wpis z mikrobloga

Koleś z pewnością udowodnił, że Polacy to jakoś specjalnie wyrafinowanych gustów jedzeniowych nie mają. Wystarczy nagrywać content o jedzeniu kebabów, czasami jeszcze zapiekanek albo próbowaniu różnych odmian pizzy plus ocena schabowych i Polak jest zadowolony. Mam jednak wrażenie, że wcześniej treść którą tworzył była bardziej różnorodna. Było odwiedzanie restauracji różnych celebrytów, testowanie jagodzianek, testowanie jedzenia posłów i premiera. Teraz tego prawie nie ma.

#ksiazulo #kuchnia #jedzenie #youtube #jedzzwykopem
Al-3_x - Koleś z pewnością udowodnił, że Polacy to jakoś specjalnie wyrafinowanych gu...

źródło: ygygyg

Pobierz
  • 88
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Al-3_x:

Wystarczy nagrywać content o jedzeniu kebabów, czasami jeszcze zapiekanek albo próbowaniu różnych odmian pizzy plus ocena schabowych i Polak jest zadowolony

No ale czego się spodziewałeś? Jego widzowie w większości pokrywają się z widownią Fame Mma czy Magicala, to nie himalaje intelektualne łagodnej mówiać
  • Odpowiedz
@Al-3_x: A mnie zawsze zastanawia po cholerę oglądać jakiegoś pajaca jedzącego jakieś losowe kebaby których nigdy nie odwiedzę.

@dktr: to jest świetne pytanie xD ale nie wiem :)
  • Odpowiedz
Ksiądz ma specyficzny rodzaj charyzmy telewizyjnej i to wystarczy. Coś jak hołownia. Osobowościowo jest nikim (jeden czy drugi), ale w atrakcyjny sposób prezentuje się na ekranie. Lekki kontent z przymrużeniem oka. I to wystarczy. Za to się płaci.
  • Odpowiedz
@Al-3_x może dlatego że polska nadal ma kulturę gotowania w domu i po co masz iść do 5 gwiazdkowej restauracji zjeść pieczeń wieprzowa z sosem kurkowym jak ci to halyna w domu zrobi
Polacy chodzą na fast fooda bo to jest odmiana od normalnych obiadów które się ma w domu
To nie jest USA że normalny domowy obiad jest tylko od święta a ludzie nie chcą chodzić do restauracji na to
  • Odpowiedz
A mnie zawsze zastanawia po cholerę oglądać jakiegoś pajaca jedzącego jakieś losowe kebaby których nigdy nie odwiedzę.

@dktr: ja ogladam tylko gdy mowi o miejscach ktore rozwazam
  • Odpowiedz
mnie zastanawia jak liczone sa te wyswietlenia na YT, niby 30mln wyswietlen we wrzesniu, skad?? nowe filmy to jakieś 5-7 mln a stare nie nabily mu tych 20+ milionow bo jakby tak bylo (a jest miesiac w miesiac) to wiekszosc jego filmow powinna miec 10+mln wyswietlen a zaden nie ma nawet 3mln.
To jest jakas manipulacja, bo shortsy tez gówniane wyswietlenia maja
okoboji - mnie zastanawia jak liczone sa te wyswietlenia na YT, niby 30mln wyswietlen...

źródło: Zrzut ekranu 2025-10-1 o 11.40.21

Pobierz
  • Odpowiedz
Jakie jedzenie XD, większość ludzi, jak nie prawie cała fanbaza, ogląda go ze względu na charyzmę i "fajność". Tu nie chodzi o jedzenie, to jedynie tło całego formatu. Prawda jest taka że ludzie go oglądają bo z chęcią by sami chcieli w takiej ekipie się znaleźć, pożartować, zbijać bąki, posiedzieć pod blokiem, pojeździć bez celu. Tak po prostu. Większość tych hejtów wynika z tego że myślą że to kontent gastronomiczny, a to
  • Odpowiedz
Koleś z pewnością udowodnił, że Polacy to jakoś specjalnie wyrafinowanych gustów jedzeniowych nie mają.

@Al-3_x: to się szczególnie tyczy wszystkich gównokebabów które mu polecają widzowie, on przyjeżdża, próbuje mówi że g---o, że drogie itp, u mnie w mieście było to samo, zanim on się pojawił, jak tylko mówiłem że którykolwiek kebab jest niedobry, bo jest np przesolony, że jest słony bardziej niż jakbyś dosypał kilo soli do solonych orzeszków, to
  • Odpowiedz
Wystarczy nagrywać content o jedzeniu kebabów, czasami jeszcze zapiekanek albo próbowaniu różnych odmian pizzy plus ocena schabowych i Polak jest zadowolony

@Al-3_x: Taki obraz poloka zwyczajnego, ale pewnie nie różni sie to od średniej europejskiej
  • Odpowiedz
@Al-3_x: przeciez ciagle sa rozne filmiki z roznych serii, byly testy i porowania smazalni ryb nad morzem ostatnio, restauracje w zakopanem, najdrozsze restauracje na krakowskim rynku, dozynki gdzies nad morzem, kebabow chyba akurat najmniej ostatnio. A co do tego ze ogladam jego ffilmiki, nie dorabiam do tego jakiejs filozofii i nie traktuje jak by mialy jakakolwiek wartosc, zwyczajnie lubimy z rozowym obejrzec cos lekkiego do obiadu czy kolacji. Poza tym,
  • Odpowiedz
@ZarazSieRozkreci: absolutnie potwierdzam, oglądam regularnie, kebaba zjadłam może z 2 razy w życiu 15 lat temu, nie jem nawet mięsa a oglądać uwielbiam XD równie dobrze mógłby recenzować sklepy wędkarskie albo parkingi miejskie, chodzi o vibe filmów
  • Odpowiedz
Ale jełopy tutaj w komentarzach xd
Wyzywają książula od 'palanta', oskarżają o manipulowanie wyświetleniami... Matko Bosko.
Gastro w Polszy P------O, a on jest osobą która jest zwykłym ziomkiem z ulicy, a nie wyrafinowanym gastro-ekspertem (i też na takiego się nie kreuje), dzięki czemu mnóstwo ludzi się z jego opinią utożsamiać. On pięknie exposuje januszerkę stosowaną na szeroką skalę przez te pseudo restauracje, dzięki czemu wiadomo jakie miejsca omijać.
Ale tu oczywiście każdy
  • Odpowiedz