Aktywne Wpisy
Ostatnio byłem na randce z #tinder z dziewczyną 30 lat, która pracuje w wojsku. Jak mi zaczęła opowiadać jakie ma benefity, za co nie musi płacić, za jaką kwotę dostała od wojska mieszkanie 40m2, kiedy na emeryturkę idzie itp. to mi się odechciało ją poznawać i następnego dnia jej napisałem, że nie jestem zainteresowany. Gdyby jeszcze takie przywileje były za udział w wojnie czy coś podobnie niebezpiecznego, ale ona za

BrotatyChleb +1
Jak wygląda defensywna strona waszego portfela?
Obecnie mam ok 50% w kontach oszczednościowych i 50% w EFT/akcjach. Czy jest sens przenosić kase z kont oszczednościowych na ETF obligacji? Te 50% w gotówce to też moja poduszka finansowa na ~ 6msc życia, więc musi być płynna.
Naczytałem się inwestomatu w nocy i teraz myślę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gielda #inwestowanie
Obecnie mam ok 50% w kontach oszczednościowych i 50% w EFT/akcjach. Czy jest sens przenosić kase z kont oszczednościowych na ETF obligacji? Te 50% w gotówce to też moja poduszka finansowa na ~ 6msc życia, więc musi być płynna.
Naczytałem się inwestomatu w nocy i teraz myślę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gielda #inwestowanie

Zapłaciłem 30 zł za 4 wystawy z czego 3 to były kamienie, tak, KAMIENIE. Nie wiem czy ktoś miał wylew jak obmyślał plan wystaw na najbliższe miesiące ale srogo go p------o.
Najbardziej podobała mi się sala w której po wejściu trzeba było ściągnąć buty i zostawić je wraz z innymi, a to wszystko tylko po to, żeby można się było przejść i oglądać kamienie na bosaka, wow cóż za ekspirjens! Nie wiem co mnie bardziej zwaliło z nóg, kamienie czy smród w miejscu w którym ludzie zostawiali buty.
Na pochwałę zasługuje również obsługa złożona ze studentów/licealistów (?). Podchodzę do dziewczyny, pokazuje jej strój samuraja z ulotki, którą wziąłem na wejściu i pytam gdzie można to znaleźć, a ona zażenowana i przestraszona jakbym jej pokazał przyrodzenie mówi "nie wiem!" po czym ucieka. Gen Z tak reagują na najprostszą interakcje?
Dobry był jeszcze pokój w którym ktoś rozwiesił prześcieradła i zrobił mega klimacik światłem, żeby pokazać wewnątrz k---a kamienie.
Przynajmniej niektóre obrazy na normalnej wystawie były spoko, ale co z tego jak większość artystów to byli Polacy i z Azją nie miało to nic wspólnego.
#ciekawostki #krakow #japonia #zalesie
źródło: temp_file2811465887827991833
Pobierz@rzepa_malino_a: W sumie nie myliła się, informacja może nie precyzyjna, ale prawdziwa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tyle narzekań i nie powiesz że ta sztuka to sztuka Suiseki.
@Nupharizar: ale ty wiesz kto po nich stąpał? ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Shashek: ale OP nie mówi, że była nieuprzejma, tylko niekompetentna. Można być jednocześnie uprzejmym i niekompetentna. A obsługa powinna być jednocześnie uprzejma i kompetentna.
@KingaM: mam nadzieję że nie mówisz o tym w Gdańsku, bo jak porównujesz je z kamieniami to Lel
A gen z to zjeby, tak
@Nupharizar: ja p------e xd, w życiu bym się nie wybrał na takie coś,
@Nupharizar: jest tam też restauracja japońska, która jest bardzo fajna i są zawsze kolejki. Może tym ludziom o żarcie chodziło xD