Wpis z mikrobloga

22 lata i chciał założyć rodzinę i zostać milionerem, choroba psychiczna jak nic.

@Cernold: Nie chodzi o to, ze chcial wszystko na raz i na juz, ale zauwazyl ze nie powodzi mu sie z ani jedną rzeczą. Ani jedną.
  • Odpowiedz
@markhausen @derekperek122 (+inni od fragmentu o Forbesie) - gość mógł to napisać trochę ironicznie ale też niekoniecznie musiało mu chodzić o top100 najbogatszych ludzi, bo Forbes od jakiegoś czasu publikuje też rakowe rankingi jak 25 przed 25 czy 30 przed 30 gdzie publikują sylwetki dzieciaków którzy robią karierę w młodym wieku a często łączy ich ten sam mianownik - pochodzenie z dobrego domu o hajs, za który rodzice wysłali je
  • Odpowiedz
@AnonimoweLwiatko: dzienki za te bezcenne informacje.

W korpo grind jest dla tych którzy żyją pracą i którzy utrzymują te znajomości z pracy również poza nią, przynajmniej takie odniosłem wrażenie.

@AnonimoweLwiatko: w korpo grind jest dla ludzi ktorzy chca osiagnac konkretny cel.
czy to bycie dobrze oplacanym specjalista ktorego nie oplaca sie zwolnic czy
  • Odpowiedz
@KarbowanaPapryka Standardowe niezrozumienie kultury, chłopak na Ukrainie kończy liceum w wieku 16 lat i idzie na studia. Założenie rodziny w wieku 21 na Ukrainie jest późnym standardem, bo oni bardzo szybko łączą się w pary.

Od siebie dodam że ten system jest bardzo fajny i u nas też tak powinno być, bez nacisku na wiedzę tylko na wyszukiwanie i rozumienie informacji. No ale to trzeba by przerobić kompletnie nasz system edukacji.
  • Odpowiedz
@Need: Jakbyś pracował w korpo to byś wiedział, że to jest pozorowanie pracy, kilka razy w ciągu dnia przerwa na kawkę po 20 minut, dawanie estymat z d--y żeby maksymalnie wydłużyc pracę a poźniej jeszcze 2-3 dni home office na których sobie ogarniasz w trakcie pracy chatę i oglądasz seriale i co jakiś czas ruszasz myszką, żeby się na zielono swiecić na teamsach xD Wiem o czym mówię bo pracowałem
  • Odpowiedz
Rozumiem jego decyzję, ale mogl zaczekać do 25 roku życia, bo wtedy już wiadomo na 99% co i jak będzie.

@MudFrog: co wiadomo? ja mam 26lat i nie wiem co robic w zyciu
  • Odpowiedz