Wpis z mikrobloga

Do tego właśnie prowadzi nieustanny, niekończący się wyścig szczurów [..]

@JestemKolejnymRozowymPaskiem: Zasadniczo każdy jest sam odpowiedzialny za swoje życie. Przenoszenie tejże odpowiedzialności na tzw "zewnętrzny świat" w szczególności innych [niż ja sam] ludzi którzy jakoby "wmawiają coś młodym ludziom" jest pomniejszaniem właśnie tej odpowiedzialności , zdolności i siły do kierowania swoim życiem. Jeden Gość się zagubił a pewna - miejmy nadzieję mała - grupka mu wtóruje. Smutne to
  • Odpowiedz
@matabora: Zasadniczo to nie jesteśmy robotami o tych samych parametrach. Mówienie 95% osobom, że nie dają rady, bo znajdziesz kilka, którym się udało, to tylko i wyłącznie ich wina jest nieporozumieniem. Już nawet pomijając sukcesy, o których pisał OP, nie każdy jest w stanie wytrzymać tyle samo czasu pod presją. A wyścig szczurów przeciąga cały czas granice tej wytrzymałności, powodując, że tylko nieliczni są w stanie podołać.
  • Odpowiedz
  • 0
@Mirasthrope co za bzdury.
Pochodzę z biednego regionu, ze zwyczajnej rodziny.
A w szkole miałem ludzi, których rodzice lub rodzic wiązali ledwo koniec z końcem.

I uwierz mi, da się bez problemu ogarnąć życie.
Najłatwiej sobie tłumaczyć "bo oni mieli dobrze na starcie".
  • Odpowiedz
@JestemKolejnymRozowymPaskiem: z tej całej tragedii niestety nic nie wyjdzie, nic się w tym durnym świecie nie zmieni, za to potwierdziło się jedno - wykopki nie potrafią czytać ze zrozumieniem, nie ogarniają metafory i hiperboli bo jedyne co potrafią napisać to post o byciu w Żabce i kupieniu sobie cziperków.

Współczuję gościowi, mam nadzieję że odnalazł spokój.

Mnie to zastanawia czy on się naczytał tych social mediów czy bardziej zrytych łbów
  • Odpowiedz
@JestemKolejnymRozowymPaskiem: W wieku 22 lat to on nawet nie zaczął biec w tym wyścigu ;d
Ile on tam pracował? 2 lata i popełnił samobója, bo nie zbierał wystarczająco dużo sukcesów jako programista, bo nie został milionerem w rok, no ludzie... odklejony on był po prostu grubo xD
A banku to jest taki wyścig szczurów, że hej... zarabiasz ponad średnią krajową i robisz jakieś g---o.
  • Odpowiedz
@JestemKolejnymRozowymPaskiem: Ładnie pożegnała go Polonia-Ze smutkiem informujemy, że odszedł od nas członek stowarzyszenia, Artem Andrieiev.
Był młodym, ambitnym i utalentowanym człowiekiem.
W naszych sercach i pamięci na zawsze pozostanie jako chłopiec dążący do perfekcji we wszystkim.
Bez względu na to, czego się podejmował – czy była to gra aktorska, czy przygotowanie do olimpiady – zawsze wkładał w to całe serce i pasję.
W latach szkolnych był prawdziwą gwiazdą odeskiej Polonii. Taką gwiazdą pozostanie w naszej
  • Odpowiedz
@JestemKolejnymRozowymPaskiem: ja pierdziele czy ja dobrze widzę? jeszcze gościu pracował w banku i był programistą? xd w dupach się poprzewracało. W rok pewnie kupiłby mieszkanie i wycieczki do azji. Porobiłby jako cieć lub debil w fabryce smrodu na 3 zmiany za minimalną krajową, to by się człowiek wylogował w wieku 18 lat. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Masakra. Ja pracy nie mogę znaleźć, też mam rozpierdzielone życie
  • Odpowiedz
@camelinthejungle

Jak ja jestem zadowolony, że u progu swojej kariery zawodowej podjąłem decyzję, że olewam karierę zawodową, a robię to, co pozwala mi zarobić największe pieniądze przy najmniejszym nakładzie czasu i nerwów (plus bez wychodzenia z domu). XD

A co robisz?
  • Odpowiedz
Do tego prowadzi bezbożność. Na pierwszym miejscu pieniądze, władza, JA. A jak coś nie wyjdzie, to koniec świata. Niby nic nadzwyczajnego, raczej powszechne, ale tak to właśnie działa.
  • Odpowiedz
Pytanie skąd wyniósł takie "wartości", może z domu. Rodzice potrafią mieć nierealne oczekiwania, zwłaszcza jeśli sami są jakimiś szychami.

@ladykagami: Typ miał mózg przeprany LinkedInem i swoją branżą, myślał że życie polega tylko na wbijaniu highscore'a. Często bywa tak, że inteligentne jednostki stały się wybitne kosztem bycia w spektrum, albo brakiem w bardziej przyziemnych dziedzinach.
  • Odpowiedz
Obawiam się, że to rodzice mu prawdopodobnie ciągle wpajali jakieś chore ambicje i to co ma osiągnąć, bo to wręcz brzmi aż nielogicznie z tego co on napisał.

@derekperek122: rodzice pewnie codziennie w telewizji widzieli jak to programiści zarabiają kokosy, zostają milionerami w wieku 20 lat więc pewnie suszyli mu banie o to kiedy on się dorobi i zagwarantuje im emeryturę.
  • Odpowiedz
Do tego właśnie prowadzi nieustanny, niekończący się wyścig szczurów i wmawianie młodym ludziom, że muszą być lepsi, mądrzejsi, bogatsi, bardziej prestiżowi.

@JestemKolejnymRozowymPaskiem: Przecież to nieprawda. To on tak myślał, bo nikt nie wmawia statystycznemu 22-latkowi, że ma być szefem startupu, uberprogramistą na miarę złodzieja Cukerberga. czy co tam jeszcze itd. To on sam sobie to narzucił, bo miał - sorry - z-----ą psychę.
A nie...! Przepraszam! Takiemu 22-latkowi wmawiają takie
  • Odpowiedz