Wpis z mikrobloga

Chyba największym sukcesem Mateusza to przekształcenie swojego wizerunku z patusa naśladującego Rafonixa i Testovirona na eksperta od gier. Wystarczyła jedna premiera Diablo i powtarzanie kilku mądrych słówek takich jak "Okno Overtona" czy "Dysonans ludonarracyjny" żeby zostać zaproszonym do podcastów z faktycznymi wyjadaczami branży takimi jak Rysław czy Rock. Sporo ludzi się nabrało na farbowanego ludologa, ale na szczęście wracamy do ustawień fabrycznych. Mateusz nikogo już nie oszukasz - byłeś i jesteś po prostu zwykłym patusem.
#kiszak
AntyKuc - Chyba największym sukcesem Mateusza to przekształcenie swojego wizerunku z ...

źródło: Zrzut ekranu 2025-11-01 012806

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AntyKuc: To jest dopiero dziwny przypadek że każdy kto wyciągnął rękę i spróbował tej mitycznej dyskusji i rozmowy z kiszakiem zrezygnował i zwątpił w sens robienia tego xD Maćków z czatu możesz oszukać ale ludzi rozumnych i dinozaurów branży nie oszukasz, ten wizerunek miał bardzo krótkie nóżki. I tak długo był nietykalny przez sprzyjające warunki związane z gównianymi premierami gier.
  • Odpowiedz
@AntyKuc: Rysław to jest sam w sobie ludonarracyjny dysonans xd Z jednej strony mówi bardzo mądrze o grach, ale jak cokolwiek jest poza grami, to ma poglądy jak stary pijany na weselu. Żyjący dowód na to, że nie warto jakości dzieła mierzyć przez pryzmat autora.
  • Odpowiedz
@AntyKuc: juz o tym pisalem, ze rumun byl wlasnie kerowany przez to, ze recenzenci czy ludzie jak rock/rojo itd. faktycznie spuszczali sie (albo przynajmniej dawali noty 7-9/10) nad do bulu przecietnymi grami. Kiszak zapelnil wlasnie na jakis czas te nisze "kogos z lepszym gustem", no ale jak wiemy caly mit upadl gdy trzeba bylo wyjsc poza temat soulsow czy diablo. IMO dalej jutuber z podobna "misja", za to z faktyczna
  • Odpowiedz
@deletenomads: Rozwiniesz, bo słuchałem go wielokrotnie, ale tylko w tematach okołogrowych, tłumaczeń gier, historii tego medium i tam wypadał mega dobrze. Chociaż z drugiej strony, nie wiem czy chcę sobie psuć opinię o tym człowieku, o ile go rzeczywiście cechuje jakieś chłopskorozumowe myślenie...

Jednak chcę, ciekawość zwyciężyła. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Wystarczyła jedna premiera Diablo i powtarzanie kilku mądrych słówek takich jak "Okno Overtona" czy "Dysonans ludonarracyjny" żeby zostać zaproszonym do podcastów z faktycznymi wyjadaczami branży takimi jak Rysław czy Rock. Sporo ludzi się nabrało na farbowanego ludologa, ale na szczęście wracamy do ustawień fabrycznych. Mateusz nikogo już nie oszukasz - byłeś i jesteś po prostu zwykłym patusem.

@AntyKuc: Wbrew pozorom taka ''zmiana wizerunku'' nie jest absolutnie czymś trudnym, on po
  • Odpowiedz