Wpis z mikrobloga

✨️ Czy piękno chroni przed zdradą?

Kiedy byłam w liceum, do równoległej klasy chodziła bardzo piękna dziewczyna. Była modelką, jeździła za granicę na jakieś sesje zdjęciowe i pokazy. Oczywiście wzbudzała ogromne zainteresowanie wśród kolegów i męskiej części grona pedagogicznego.

W latach studenckich wyszła za mąż i urodziła dziecko. Niedługo później głośno było o jej rozwodzie. Facet ją zdradził.

Jak to jest, że nawet piękne młode osoby są zdradzane? Czy nikt nie jest bezpieczny, skoro nawet nieprzeciętna uroda nie gwarantuje wierności partnera?

Zdaję sobie sprawę z tego, że nie wiemy, jak ich związek wyglądał od kuchni, ale kojarzę więcej podobnych przypadków (może niekoniecznie z laskami modelkami, ale wciąż atrakcyjnymi kobietami, które były zdradzane).

#rozkminy #zwiazki #zdrada #przemysleniazdupy

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim jak ktoś z kimś jest tylko dla urody to gdy uroda z czasem się zmieni albo z powodu ciąży to taka kobieta jest wymieniana na ładniejszy model. Gdy w relacji ludzie przyciągnęli się z powodu wyglądu ale zostali ze sobą z innych powodów to mimo lat będą dalej razem.
  • Odpowiedz
Jak to jest, że nawet piękne młode osoby są zdradzane?

@mirko_anonim: jeśli ona była z topki, to możliwe ze jej facet był z topek topki, a tam jest dużo takich dynamicznych oskarów/chadów badbojów co zdradzają. z drugiej strony mogło być tak że facet był za słaby, po ciąży wszedł dead bedroom i facet zdradził.

za mało info.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: borze szumiący, dawno nie widziałem tak dziecinnego wpisu.
Serio myślałeś że to działa na zasadzie "ładnej to nie zdradzę ale brzydka to czemu nie"?

Dawno temu usłyszałem od sąsiadki mojej babci najlepszą diagnozę w tym temacie "ludzie się zdradzają dokładnie z tego samego powodu dla którego psy liżą sie po jajcach".
Tu serio, nie ma żadnej głębokiej ideologii
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Jak wybierzesz kogoś kto wcześniej nie zdradzał, jest szczery i lojalny oraz masz dobrą komunikację w związku to zmniejszasz prawdopodobieństwo zdrady. Znaczenie ma też to czy łatwo zaliczyć skok w bok czy trudno, czyli np. w jakim środowisku pracuje, jakich ma znajomych i czy np. macie pokojówkę ;).
  • Odpowiedz
@mirko_anonim

Kobiety po dziecku bardzo się zmieniają i dotychczasowa "umowa" definiująca relację mogła przestać działać.

Mówi się zresztą, że kobieta pragnie zmienić mężczyznę, a mężczyzna pragnie, aby kobieta się nie zmieniała.

Oczywiście wciąż nie pochwalam zdrady, ale tak to już jest.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

Jak to jest, że nawet piękne młode osoby są zdradzane? Czy nikt nie jest bezpieczny, skoro nawet nieprzeciętna uroda nie gwarantuje wierności partnera?

Liczy się tylko miłość do drugiej osoby (piękna kobieta może pokochać brzydkiego mężczyznę i na odwrót). Jeśli jedna osoba w związku lub obydwoje nie kochają się naprawdę, to jest duża szansa, że prędzej czy później dojdzie do rozwodu, a jeśli nie dojdzie, to taka relacja i
  • Odpowiedz

@mirko_anonim: A pomyśl sobie, że jesteś biznesmenem i kupujesz sobie w wieku 30 lat piękne Ferrari Enzo. Niesamowity samochód, niewiele egzemplarzy na świecie, niemal nikt sobie tego auta kupić nie może od tak.

I teraz pytanie - to auto jest tak super że byś już NIGDY nie
Dietetyq - >Jak to jest, że nawet piękne młode osoby są zdradzane? Czy nikt nie jest ...

źródło: images

Pobierz
  • Odpowiedz
jak ktoś z kimś jest tylko dla urody to gdy uroda z czasem się zmieni albo z powodu ciąży to taka kobieta jest wymieniana na ładniejszy model. Gdy w relacji ludzie przyciągnęli się z powodu wyglądu ale zostali ze sobą z innych powodów to mimo lat będą dalej razem.

@Kitku_Karola: najczęściej tym powodem jest dziecko albo kredyt xd

albo z przyzwyczajenia i strachu, że już nic nigdy lepszego nie znajdę
  • Odpowiedz
@Dietetyq ale zdajesz sobie sprawę że jest w życiu coś więcej niż finanse i uroda? Ludzie są ze soba bo mają podobne zainteresowania albo poglądy, bo się wspierają czy po prostu czują dobrze w swoim towarzystwie. Nawet fakt zbudowania fajnie działającej relacji może być silnym motywatorem by nie skakać w bok bo ma się za dużo do stracenia.
  • Odpowiedz
@Dietetyq znam pary których nie łączy kredyt ani dzieci ze stażem 10+ lat a są ze sobą bo czują się dobrze w swoim towarzystwie, planują coś razem, wspierają się itp. itd. Ogólnie nie ma reguły że związki powyżej jakiegoś stażu są z musu czy konieczności. Kwestia tego jak ludzie budują związki, jeśli robią to bo boją się samotności to pewnie jest jak mówisz.
  • Odpowiedz
@Kitku_Karola prawda jest faka ze uroda i pozadanie to najsilniejsze spoiwo w zwiazkach. Pogadac to sobie mozesz z kolega ale jezeli Twoja dziewczyna/chlopak Cie nie kreci to to nie jest zwiazek romantyczny tylko jakis konkubinat
  • Odpowiedz
@Kitku_Karola aseksualizm to pewne odstepstwo od normy i nie rozmawiamy o takich przypadkach. Emocjonalna wiez mozesz miec z psem czy kolegą a z partnerem zyciowym masz miec poza tym tez pozadanie bo inaczej masz prosta droge do zdrady jak tylko pojawi sie ktos o podobnym charakterze ale dodatkowo pociagajacy
  • Odpowiedz
albo z przyzwyczajenia i strachu, że już nic nigdy lepszego nie znajdę a sam się boje być i mnie nie stać na to

@Dietetyq: strzelam, ze jest to fundament 80 moze nawet 90% zwiazkow
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
twórczy-odkrywca-54:

Facet ją zdradził.

A facet jak wyglądał? Bo jak wysoki i bogaty chad to wiadomo, że zdradził, bo inne mu się pchały, a skoro inne mu się pchały to co miał się ograniczań… Wniosek? Trzeba brać brzydkich, niskich i biednych bez powodzenia, ale i tak nie będziecie takich brać (bo lepiej jeść tort w kilka niż kupę samemu), więc nie wiem po co to pisze.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: z mojego doświadczenia piękne są najczęściej zdradzane, na zasadzie "myślisz, że jesteś taka niezastąpiona? No to patrz ja też mam powodzenie!" - im ładniejsza laska tym większa szansa, że ją chłop zdradzi.
  • Odpowiedz

@mirko_anonim: bo zdrada ma mało wspólnego z urodą....
  • Odpowiedz