Wpis z mikrobloga

Tldr
Po jakim czasie idziecie o podwyżkę?
10proc to pewnie max jaki mogą dać

Zacząłem z niskiej stopy i outsoruncg
Jestem już 3 msc
Płaczą że słabo z projektami i w styczniu będą wiedzieć czy do kwietnia coś będzie ale czuję że to p--------o że ciężko żeby nie wychylać się

Czy lepiej w styczniu rozglądać się za czymś nowym i nie prosić się?

#pracait
#pracbaza #programowanie #programista15k #zalesie #gownowpis
elofrytki - Tldr 
10proc to pewnie max jaki mog...

źródło: images

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czy lepiej w styczniu rozglądać się za czymś nowym i nie prosić się?

@elofrytki: jeśli chodzi wyłącznie o kasę to zawsze ugrasz najwięcej zmieniając pracodawcę. Jednocześnie negocjuj podwyżkę.

Rynek ciebie wyceni, będziesz wiedział czy zarabiasz mało czy odpowiednio.
  • Odpowiedz

@elofrytki: w ogole nie chodze, na dzisiejszym rynku pracodawcy ciesz sie, ze w ogole masz prace. Im wyzsze Twoje wynagrodzenie tym wieksza szansa, ze zostaniesz zastapiony przez AI (Another Indian)
  • Odpowiedz
@elofrytki: tak też to nie musi zadziałać.

Parząc na ludzi (znajomych) to zmieniali pracę na lepiej płatną, negocjowali podwyżki ale bywało, że po rozpoznaniu rynku zadowalali się stówka lub dwiema bo rynek oferował mniej niż mieli.
  • Odpowiedz
  • 0
@Mirste: a po ilu się odezwać ? Po roku że chce 10 proc? Więcej nie dostanę nie oszukujmy się

Czy mam sukcesy ?

1. Szybka adaptacja i wyniki
W krótkim czasie opanowałem wszystkie obowiązki i wdrożyłem/-am się
  • Odpowiedz
  • 0
@P_i_o_t_R: nie xD to że rynek wyceni to największy mit xD tyle wupadkwocyh jest po drodze
A życie mnie tak p--------o że widzę że największe wyjeby które mają znajomości mają najlepiej
Czasem masz c-----y okres i zero odpowiedzi a czasem firmie się pali i przepłacają
Ilu seniorów nie umie pisać kodu a dorobiło się już
Także xX
  • Odpowiedz
nie xD to że rynek wyceni to największy mit x

@elofrytki: alternatywnie źle się rozumiemy.
Wyceni, wyceni choć nie zawsze uczciwie i nie na zawsze.

Z moich doświadczeń, kolega A robi za 10k a kolega B za 8k. B jest zły, znajduje robotę 300km dalej za 20k. Kolega B też tam idzie za 20k. Po 5ciu latach robi się kwas, kolega A dostaje 15k a kolega B szuka innego pracodawcy a w końcu
  • Odpowiedz
Nie rozumiem nic z tego co napisałeś

@elofrytki: generalnie chodziło mi o to, że raz dostaniesz pracę z podwyżką 200% i będziesz bardzo zadowolony a innym razem zaproponują ci 10% więcej i dojdziesz do wniosku, że szkoda ryzykować zmiany.
Nic nie trwa wiecznie, więc może się też okazać, że po dwóch latach zarobki spadną.
  • Odpowiedz