Aktywne Wpisy

tesknilam_ +605
Nauczyciele często powtarzali, że w dorosłym życiu będzie nam brakować szkoły i życia bez obowiązków. No i tak powiem szczerze, że już to dorosłe życie, mimo że trudne, jest i tak lepsze dla mnie niż katorga którą przeżywałam w podstawówce czy w LO.
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #

ogurkiszony75 +620
źródło: temp_file6364110403219876580
Pobierz

Mam taki problem z #rozowypasek .
W teorii jest super, ale gdy przychodzi do jakieś sprzeczki/kłótni/wymiany zdań, to nie robi tego w sposób inteligentny, bazując na faktach. Wtedy robi wszystko żeby mi dopiec, skacze z wątku na wątek, obraża mnie, wmawia mi coś czego nie robiłem i mówi mi wprost rzeczy które według mnie są brakiem szacunku. Wkurza mnie na przykład, że gdy nie chce spełnić jakiegoś jej widzimisię, np. ciuszek który założę tylko raz w życiu, bo mi się nie podoba, ale kosztuje dużo, to wmawia mi że jestem chytry, dusigrosz i napewno tego nie chce bo jest drogie.
Próba rozmowy niestety kończy się fiaskiem - gdy tylko zacznę mówić, że przegina to mówi że ma rację i przeskakuje na temat tego co ja robię źle.
Czasem mam ochotę po prostu wyjść i trzasnąć drzwiami, a nigdy tego nie zrobiłem.
Czy te różowe serio takie są jak z tych memów i dowcipów? Bo moja jakby się wpisywała
#zwiazki #logikarozowychpaskow # logikaniebieskichpaskow
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
Komentarz usunięty przez moderatora
@mirko_anonim: nie, część pewnie w tym twoja tak, ale zdecydowanie nie wszystkie ani nie jest to normalne
Komunikacja to podstawa, skoro tego nie potrafi to nie znajdziecie linii porozumienia,
dlatego właśnie tak ważne jest to żeby zawsze mieć tą "upper hand" w związku (zagwarantowaną przez ogólną wartość jak i ten mityczny frame). wtedy łatwiej jest prostować takie rzeczy, kobieta naturalnie bardziej się pilnuje żeby nie przegiąć pały, masz większy wpływ na ostateczny outcome pewnych sytuacji czy kłótni, twoja
Inwestycjach -0%
Gospodarce -0%
Inflacji -0%
Akcje/obligacje
To nie jest zdrowa relacja. W zdrowych relacjach kłótnie nie powinny być krzykami, obrażaniem czy obwinianiem wzajemnym
Oczywiście podejrzewam, że już jej jednakowoż nie wychowasz i prościej byłoby szukać nowej różowej.
@mirko_anonim: tak właśnie działają kobiety. Konsultacja była prosta więc jest gratis. Następny proszę.
@mirko_anonim: większość kobiet tak się zachowuje
Wynika to z tego, że kobieta ogólnie nie musi nad sobą pracować. Bo po co? Typowa kobieta ma tylu absztyfikantów, że jak tobie się nie podoba, to będzie 10 innych. Takie są realia.