Wpis z mikrobloga

✨️ Jak poradzić sobie z trudnościami w związku?
Mam taki problem z #rozowypasek .
W teorii jest super, ale gdy przychodzi do jakieś sprzeczki/kłótni/wymiany zdań, to nie robi tego w sposób inteligentny, bazując na faktach. Wtedy robi wszystko żeby mi dopiec, skacze z wątku na wątek, obraża mnie, wmawia mi coś czego nie robiłem i mówi mi wprost rzeczy które według mnie są brakiem szacunku. Wkurza mnie na przykład, że gdy nie chce spełnić jakiegoś jej widzimisię, np. ciuszek który założę tylko raz w życiu, bo mi się nie podoba, ale kosztuje dużo, to wmawia mi że jestem chytry, dusigrosz i napewno tego nie chce bo jest drogie.

Próba rozmowy niestety kończy się fiaskiem - gdy tylko zacznę mówić, że przegina to mówi że ma rację i przeskakuje na temat tego co ja robię źle.

Czasem mam ochotę po prostu wyjść i trzasnąć drzwiami, a nigdy tego nie zrobiłem.

Czy te różowe serio takie są jak z tych memów i dowcipów? Bo moja jakby się wpisywała

#zwiazki #logikarozowychpaskow # logikaniebieskichpaskow

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 12
Czy te różowe serio takie są jak z tych memów i dowcipów? Bo moja jakby się wpisywała

@mirko_anonim: nie, część pewnie w tym twoja tak, ale zdecydowanie nie wszystkie ani nie jest to normalne

Próba rozmowy niestety kończy się fiaskiem - gdy tylko zacznę mówić, że przegina to mówi że ma rację i przeskakuje na temat tego co ja robię źle.

Komunikacja to podstawa, skoro tego nie potrafi to nie znajdziecie linii porozumienia,
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Taka jej reakcja obronna, a ty jej dajesz na to przestrzeń. Jak nie pokażesz granicy to lepiej nie będzie. A najlepiej odpuścić bo tego egzemplarza nie naprawisz a przynajmniej zyski będą zdecydowanie mniejsze niż włożony wysiłek.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: taki jest domyślny soft kobiet. oczywiście trafiają się tam jakieś autystyczne wyjątki ale wiadomo że szansa na taką jest mała.

dlatego właśnie tak ważne jest to żeby zawsze mieć tą "upper hand" w związku (zagwarantowaną przez ogólną wartość jak i ten mityczny frame). wtedy łatwiej jest prostować takie rzeczy, kobieta naturalnie bardziej się pilnuje żeby nie przegiąć pały, masz większy wpływ na ostateczny outcome pewnych sytuacji czy kłótni, twoja
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: One tak działają, ostatnio miałem awanturę o to że 30k które gdzieś tam sobie leżą na koncie zainwestowałem w obligacje. Uważa, że bez ustaleń WYDAŁEM 30k. Jej wiedza o:
Inwestycjach -0%
Gospodarce -0%
Inflacji -0%
Akcje/obligacje
  • Odpowiedz
@mirko_anonim moim zdaniem obrażanie to znak że ona nie ma za grosz szacunku do Ciebie a bez tego realnie nie jesteś w związku tylko w jakieś transakcji że albo robisz co ona chce albo będzie Cię za to karać. A jak zobaczy że kary nie działają albo nie masz już pieniędzy to Cię rzuci.

To nie jest zdrowa relacja. W zdrowych relacjach kłótnie nie powinny być krzykami, obrażaniem czy obwinianiem wzajemnym
  • Odpowiedz
@czescmampytanie: dodatkowo to też jest kwestia tego kto wywrze na nią większy wpływ: tiktoki, instagramy, netflixy, zazdrosne koleżanki, sfrustrowane matki czy ty. kiedyś z tym było łatwiej bo ojcowie mieli większy wpływ na córki i jak stary był ogarnięty, to później łatwiej było się z taką kobietą dogadać, bo już została wychowana. teraz większość facetów nie dość że musi zaczynać od zera, to jeszcze musza odgruzowywać kobietom łeb z tej
  • Odpowiedz
@mirko_anonim podstawowy błąd który popełniasz to danie się wciągnąć w te przepychanki. Jesli to Ty podejmujesz decyzję (bo np Ty masz za coś zapłacić) to mowisz, że nie, krótko uzasadniasz i koniec. Ta jest zamknięty.
Oczywiście podejrzewam, że już jej jednakowoż nie wychowasz i prościej byłoby szukać nowej różowej.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: To proste. Podczas kłótni z babą logiczne argumenty się nie liczą. Liczą się emocje. Kłóć się jak z dzieckiem: bo tak, bo nie itd. Tylko nie odpuszczaj. Ostatnie słowo ma być Twoje.
  • Odpowiedz
to nie robi tego w sposób inteligentny, bazując na faktach. Wtedy robi wszystko żeby mi dopiec, skacze z wątku na wątek, obraża mnie, wmawia mi coś czego nie robiłem i mówi mi wprost rzeczy które według mnie są brakiem szacunku.

@mirko_anonim: tak właśnie działają kobiety. Konsultacja była prosta więc jest gratis. Następny proszę.
  • Odpowiedz

@mirko_anonim: większość kobiet tak się zachowuje

Wynika to z tego, że kobieta ogólnie nie musi nad sobą pracować. Bo po co? Typowa kobieta ma tylu absztyfikantów, że jak tobie się nie podoba, to będzie 10 innych. Takie są realia.
  • Odpowiedz