Wpis z mikrobloga

Wprawdzie nie jest to najtrudniejsza praca, ale dobra znajomość autocada plus uprawnienia sep to nie znajomość szybkiego wykładania bananów na półce. Kosztuje dużo wysiłku i taki wymóg (równoczesny) spełnia niewiele osób. A przecież są inne wymogi.

Płaca? Od 5000 brutto. Czyli od 400 zł ponad minimalną. A już niedługo - 100 zł powyżej minimalnej. W zasadzie minimalna xD i to w Warszawie xDdd

Czy tej firmie nie jest wstyd publikować czegoś takiego?

https://www.pracuj.pl/praca/inzynier-budowy-instalacje-elektryczne-warszawa-modlinska-129,oferta,1004353156?sendid=98259ef2-b7d9-42a4-b36e-ba499a86a9d3

#pracbaza #zarobki #korposwiat
  • 100
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Yuri_Yslin: to jest ciekawe ze w posce ze względu na ilość inżynierów oni sa brani tylko do rysowania w CAD a w krajach jak np. #uk robi to poprostu technik (Po polsku kreslarz, zawodu ktorego juz w polsce nie ma) ktory moze byc bez wykształcenia.
  • Odpowiedz
@Yuri_Yslin: Jakieś 2 lata temu miałem dość nieciekawą sytuację w firmie w mieście powiatowym 30 tysięcy ludzi i szukałem alternatyw i na tym samym stanowisku kierowniczym co teraz jestem w dużych miastach płaca to albo 1-2 tysiące mniej na początek albo prawie równe wynagrodzenie.

Biorąc pod uwagę koszta utrzymania, dojazdy i to, że musiałbym pójść do prywaciarza zamiast państwówki to nie kalkuluje mi się to więc zostałem przy starej pracy
  • Odpowiedz
  • 4
Aaaa no to proszę bardzo uprawnienia do 15kV albo i nawet bez ograniczeń (takie jak mam ja ( ͡° ʖ̯ ͡°))

@ekektrykpozdalnym: ja miałem normalny egzamin na uprawnienia SEP i dość szczegółowe pytania.

Człowieka, który tak prowadził egzamin powinno się wy*bać z roboty
  • Odpowiedz
Ta firma jest dowalana coraz większymi podatkami opłatami i innymi ekobzdurami i jak celnie zauważyłeś zaraz podwyżka minimalnej, podczas gdy jej konkurencyjność spada.
Z czego ma ci zapłacić
  • Odpowiedz
@Yuri_Yslin: Tak jest prowadzony każdy egzamin gdy uprawnienia robi się w pracy, a nie w szkole.
Czy to w technikum czy na studiach egzamin na 1kV jest może i mega łatwy ale jest. Na 15kV to już faktycznie trochę więcej pytań poza imię nazwisko i jak działa różnicówka. Za to w przypadku egzaminów przeprowadzanych w pracy to formalność tzw. "starych leśnych dziadków" z SEP.
  • Odpowiedz
@o__0: jak ktoś pochodzi z jakiegoś podlasia, rzeszowa czy innego przemyśla i warszawę zna tylko z opowieści wujków chlejących od obalenia komunty to pewnie tak myśli. bo przecież gdzie indziej nie ma pracy
  • Odpowiedz
@mk321: Myślę że nauki medyczne, z medycyną na czele. A co do inżynierskich kierunków - to nie tak że nie ma pracy, praca jest, ale jeśli chcesz naprawdę dobrze zarabiać musisz być topką w swoim fachu
  • Odpowiedz
robi to poprostu technik (Po polsku kreslarz, zawodu ktorego juz w polsce nie ma) ktory moze byc bez wykształcenia.

@Noami: U nas robi to po prostu inżynier bez uprawnień (jeśli mówimy o budowlance) którym można pomiatać, bo musi wyrobić frycowe
  • Odpowiedz
  • 0
@Yuri_Yslin jeżeli sam robisz sep to jakieś egzaminy itp są, a jeżeli robi Ci firma to zwykle jest hurtem i nawet nie musi Cię być obecnego na egzaminie tylko podpisujesz odbiór papierka - często sepy mają budowlańcy i piekarze nie znający się kompletnie na pracy, niestety takie są realia, tak jak z badaniami u lek. medycyny pracy. Widzi Pan? Widzę. A 100zl Pan ma? Mam. To zdrowy. Oczywiście mówię o tych
  • Odpowiedz
@Yuri_Yslin: . Byłem projektantem w korpo w wawie za 2500pln netto. Budżet się nie spinał, ale przynajmniej nauczyłem się Revita. I wyemigrowalem, to była jedna z lepszych decyzji w moim życiu. Polska to nie jest kraj dla projektantów
  • Odpowiedz