Wpis z mikrobloga

Wprawdzie nie jest to najtrudniejsza praca, ale dobra znajomość autocada plus uprawnienia sep to nie znajomość szybkiego wykładania bananów na półce. Kosztuje dużo wysiłku i taki wymóg (równoczesny) spełnia niewiele osób. A przecież są inne wymogi.

Płaca? Od 5000 brutto. Czyli od 400 zł ponad minimalną. A już niedługo - 100 zł powyżej minimalnej. W zasadzie minimalna xD i to w Warszawie xDdd

Czy tej firmie nie jest wstyd publikować czegoś takiego?

https://www.pracuj.pl/praca/inzynier-budowy-instalacje-elektryczne-warszawa-modlinska-129,oferta,1004353156?sendid=98259ef2-b7d9-42a4-b36e-ba499a86a9d3

#pracbaza #zarobki #korposwiat
  • 100
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

bo zarabia się więcej

@Yuri_Yslin:
Co z tego, jak z nawiązką pożerają to koszty życia, głównie mieszkanie i transport (także czas poświęcony na przemieszczanie się).

Mimo wszystko największe miasta mają tę zaletę, że jak Ci się nie podoba jedna praca to praktycznie w trybie ciągłym możesz chodzić na rekrutacje do konkurencji i albo zmienić ją na lepszą albo z ofertą w kieszeni ostro negocjować w obecnej. W powiatowym tego luksusu nie ma,
  • Odpowiedz
bo zarabia się więcej

@Yuri_Yslin: to pokaż te mityczne ogłoszenia gdzie jest więcej bo to warszawa i nie znajdz mi ogłoszenia które wymaga wielu więcej rzeczy i wtedy wiecej placa xD
  • Odpowiedz
  • 7
@nairoht: odwrócę pytanie, znajdź mi inne miasto (nie licząc innych top5) gdzie zarobię jako inżynier nie-IT prawie 20k brutto które mam teraz.

Podpowiem, nie ma takich - szukałem.
  • Odpowiedz
odwrócę pytanie, znajdź mi inne miasto (nie licząc innych top5) gdzie zarobię jako inżynier nie-IT prawie 20k brutto które mam teraz.

@Yuri_Yslin: wrzucasz ogłoszenie na jakiegoś szczawia z autocadem i jak pytam o podobne to wyjeżdżasz z jakims adminem it i 20k brutto xD
  • Odpowiedz
@Yuri_Yslin: No ale tak wygląda rzeczywistość obecnie, jest wiele zawodów, które okazały się no g---o warte. Człowiek poszedł na studia, zdobywał doświadczenie, poświęcił masę czasu na naukę by potem finalnie robić za lekko ponad minimalną xd To nie komuna, że wykształcenie dawało większe szanse na sukces w życiu na start xd
  • Odpowiedz
@Yuri_Yslin: Nie oszukujmy się, być w Polsce inżynierem nie jest łatwo, praktycznie większość dziedzin inżynierii to zarobkowa patologia (względem wymagań/kwalifikacji/odpowiedzialności) - poza IT
  • Odpowiedz
  • 3
@Czosn: niestety. A teraz odcięto łatwą drogę ucieczki do IT więc wyobrażam sobie, że młodzi inżynierowie będą dymać za minimalną po kilka lat ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Yuri_Yslin czy rządzącym nie jest wstyd zrobić taką minimalną? To ich wina. Kiedyś biznes się spinał i była duża różnica w wypłacie.

I dziwić się, że nie ma klasy średniej:
https://wykop.pl/wpis/83108767/krazy-sobie-po-linkedin-taki-obrazek-iles-tam-kome#287580243
@kartofel +208
@Mariusz_Datecki super rozwój ( ͡º ͜ʖ͡º)
Areczek zasuwa w czterobrygadówce w fabryce palet żeby poszpanować fotkami nad morzem.
Wydawało mi się, że w rozwoju chodzi jednak o coś trochę innego.

Chciałbym dodać tak na marginesie, że społeczeństwo w którym jest morze biedoty
  • Odpowiedz
@Yuri_Yslin: zgadza się. Ja nie robię w IT, tylko w swoim wyuczonym zawodzie, ale masa ludzi z mojego roku/innych kierunków studiów poszła w IT - i resztę stawki inżynierów zarobkowo odstawiała w sposób nieosiągalny dla nich. Z perspektywy czasu chyba nikt z nich nie żałuje, a przynajmniej głośno tego nie mówi.
  • Odpowiedz