Wpis z mikrobloga

Dostalem podwyżkę, pierwszy raz będę zarabiał w okolicach średniej krajowej, dokładnie 9078 PLN brutto. Dla wykopków to pewnie nic, ale ja się cieszę zwłaszcza że nie mieszkam w największym mieście czy jakiejś Warszawie więc ogólnie jakiś zarobków dużych u mnie w mieście nie ma.

#pracbaza #zarobki #korposwiat
  • 152
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lord-Penetrator:

Jaki sens ma podawanie swojego wynagrodzenia brutto?

Na pewno większy niż podawanie netto na B2B (i to jeszcze często z dopiskiem "plus VAT" xD), które należałoby porównywać z kosztami pracodawcy na UoP, by to miało sens ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 8
@smokingcat @VanMander: bo teraz dostając podwyżkę powiedzmy 2 tys. brutto, na rękę widzisz powiedzmy niecałe 1500 zł. A jak wpadniesz w II próg to dostając podwyżki 2 tys. zł brutto zobaczysz z tego ledwo 1 tys. zł.
  • Odpowiedz
@givnrbgfy: jeżeli Twoja praca może być wykonywana zdalnie, lub hybrydowo, rozważ coś zdalnego dla cudzoziemca, na polskich warunkach zatrudnienia, oczywiście. Dziś zarabiam zdalnie wieele więcej niż w marcu zeszłego roku w lokalnej firmie. Mimo że w poprzednim zakładzie firma matka była niemiecka, to polski zarząd golił nas, jak tylko się da. Moi odpowiednicy w Niemczech 3000 euro do ręki, ja 1200. Oni mieli samochody do 50 000 euro i paliwo
  • Odpowiedz
@pwone drugi prog od 120 tys zl, masz koszty uzyskania przychodu i skladki zus ktore nie wliczaja sie do tej kwoty, realnie zeby wejsc w drugi prog musisz zarabia ok. 11,8 tys zl brutto.
  • Odpowiedz
@givnrbgfy: łooo Panie, nawet w Warszawie wielu tyle nie ma! I ręczę, że w tych korporacjach choćby na Daszyńskiego czy domaniewskiej również. Krucho z robota to biorą nawet ponizej
  • Odpowiedz