Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 88
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@akNe: trzymajcie się! Sam jestem ojcem od prawie 5 miesięcy i nie wiem czy bym wytrzymał widok Młodego w takim stanie. Dacie radę, będzie dobrze! Najważniejsze, że Tadzio rośnie
  • Odpowiedz
Nie wiem dlaczego, ale czekałem na Twój wpis z nadzieją, ze wszystko będzie dobrze. Powodzenia i dużej ilości sił i wytrwałości.
  • Odpowiedz
@akNe: Boże, nie wyobrażam sobie jak musiało być Wam ciężko, zwłaszcza Tobie 😢 ból dziecka rozdziera serce rodzica😢 czy karmienie wg godzin miało w ogóle jakieś uzasadnienie? Ja nawet mm podaje na żądanie. Powolutku złapiecie rytm, z każdym dniem będzie ciutkę lepiej. Tadzio jest przesłodki, życzę mu dużo zdrówka i pięknego dzieciństwa ❤️
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 38
@Tagliacozzo: najpewniej jest szansa na rekonstrukcję, choć nie jest to na sto procent pewne, bo nie mieliśmy dokładnej diagnostyki pod tym kątem jeszcze. Jeśli jest to do roku powinniśmy mieć dwie operacje - rekonstrukcja plus zamknięcie stomii.
  • Odpowiedz
@akNe: To trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku. Ważne że Tadzio wam je, przybiera na wadze i poza tym jest zdrowy. Wiele pięknych chwil przed wami i ze wszystkim sobie poradzicie
  • Odpowiedz
@akNe: ostatnim razem pisałaś że Tadzio miał zrośnięty odbyt. Rozumiem że ta stomia wynika właśnie z tego faktu. A jaki jest teraz plan dla Tadzia? Zrobią mu operację, udrożnią odbyt i za jakiś czas stomie nie będzie potrzebna czy jak to wygląda?
PS. Zdrówka dla małego i wytrwałości dla was.
  • Odpowiedz
Stomia… to jakiś dramat. W szpitalu przeszkolenie z jej obsługi trwało 10 minut. Pani specjalistka stomijna pokazała nam jak przyklejać by worek się trzymał. Wróciliśmy na oddział, godzinę później worek cały się odkleił :)

@akNe: Jestem w domu specjalistą od stomii, co prawda tata ma ileostomię (na jelicie cienkim) ale stomia to stomia, jak chcesz odezwij się na priv, to ci podpowiem jak walczyć z odklejaniem się worka, jakie pasty
  • Odpowiedz
  • 14
@akNe medycyna teraz działa cuda. Szwagierka urodziła w 6 miesiącu, Dominik mial niecałe pół kilo. 1.5 miesiąca pod respiratorem, milion zabiegów operacji jeżdżenia do Warszawy spania w aucie. Teraz ma 3 lata i ładnie goni rówieśników. Będzie dobrze
  • Odpowiedz
@akNe: Uciski, jestem kilka miesięcy starszym rodzicem i czytając Twoje wpisy emocje wróciły. Powiedzenia będzie tylko lepiej

Jeśli rodził przez CC zwróćcie uwagę na napięcie mięśniowe, nikt nam o tym nie powiedział a pozwoliło by uniknąć pewnych problemów z spaniem i jedzeniem na początku. Fizjoterapeuta i inni specjaliści chociaż na jedną wizytę dla spokoju i przekazania informacji, nam takie wizyty tez sporo podpowiedziały
  • Odpowiedz