Wpis z mikrobloga

✨️ Czy warto wracać na rynek matrymonialny po 30-tce?
Ostatnio gadałem z kumplem o rynku matrymonialnym. Obaj jesteśmy po 30, obaj niezadowoleni ze swoich obecnych związków. On uważa że w tym wieku nie ma już co szukać i warto się pogodzić z tym, co się ma. Ja mam inne zdanie, ale gość trochę podkopał moją pewność siebie. Przyjmując że jestem osobą przeciętnie atrakcyjną fizycznie (185, spoko sylwetką, minimalne zakola, morda nie brzydka, nie piękna), dodatkowo mam spoko pracę (w IT zdążyłem na pociąg zanim zaczął innym odjeżdżać), mam zainteresowania (sztuka, siłownia, inne), jestem mało dynamiczny (raczej introwertyczny) to czy wracanie na rynek matrymonialny w wieku 35 lat dla mnie to dobry pomysł czy czeka mnie już tylko rozpacz? #zwiazki #rozowepaski #niebieskiepaski

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: masz wybór. Tkwić w związku który nie daje ci radości albo zaryzykować. W najgorszym razie będziesz chodzić na divy ale będziesz żył jak chcesz. A mimo wpisów na tym portalu uważam, ze da sie kogoś fajnego poznać.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim ze co? Lepiej zostac przy tym co sie ma, bo to ten wiek? :D Co to za toksyk. Jesli zle sie czujesz z ta osoba, to przeciez dalszą przyszłość nie ma sensu, bo kiedys i tak dojdzie do konca czyli zdrady i wtedy z dziecmi i slubem masz pozamiatane przez alimenty. Lepiej byc samemu niz meczyc sie, a z dobrym cialem czy skupianiem sie na sobie, znajdzie sie ktos normalny.
  • Odpowiedz
  • 18
@mirko_anonim: to co robiłeś do tej pory? Twoja kobieta wie, że jesteście razem, bo nie trafiłeś na lepszą gałąź do przeskoczenia, czy jednak planuje wspólne życie?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Czyli nie kochasz osoby z którą jesteś? Jeśli nie masz ambicji na dzieci i ślub to olej i szukaj szczęścia. A jak chcesz dzieci to się zastanów, bo na znalezienie chętnej panny w tym wieku masz jeszcze max 2-3 lata
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jeśli szukasz jakiejś pewności, że lepiej zrobisz jak zostaniesz w obecnym związku, albo wręcz przeciwnie, jak poszukasz innej partnerki, to obawiam się, że nie możesz mieć takiej pewności. Jedyne co jest pewne, to że jak zostaniesz w obecnej relacji, w której faktycznie się źle czujesz (a może to nie kwestia źle dobranej partnerki, a brak jakiejś pracy nad związkiem, wkradła się rutyna itp.?), to możesz być faktycznie nieszczęśliwy. Ja
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: teraz to już ciężko chyba że wylapiesz jakąś że wsi ale no większość to odrzut a te powyżej 27 roku życia to szkoda ryzykować, one już po kilkunastu albo kilkudziesięciu chłopach to no słaby materiał.
  • Odpowiedz
obaj niezadowoleni ze swoich obecnych związków. On uważa że w tym wieku nie ma już co szukać i warto się pogodzić z tym, co się ma.

@mirko_anonim: To jest absolutny dramat.
Wejście i tkwienie w związku z "braku laku" lub z pełna świadomością, że "lepiej nie będzie" to coś co ten związek zatruje. Uważam, że jest niewiele gorszych rzeczy, które można zrobić w takiej relacji. Bo to czuć, widać. Widać brak
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: czyli masz kobietę ale planujesz ja rzucić ? powiem ci tak wydajesz się być wyrachowany jako człowiek i zerwanie wyjdzie na pewno na dobre ale osobie która z tobą jest obecnie , ja kiedyś takiemu jak ty utarlam nosa bo chwalił sie mi jak rzucał różne kobiety bo ta za stara ta za słaba praca , ta mu się nie podobała ale jej robił nadzieje , ja jemu się
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: na koniec ci powiem kochany że karma zawsze wraca , ty marnowałes czas swojej partnerce a znajdziesz taka co będzie marnowała twój czas
Nie buduje się szczescia na czyimś nieszczęściu
A skoro wiedziałeś że jej nie kochasz to czemu jej nie postawiłeś sprawy jasno że to nie to i koniec
  • Odpowiedz