Aktywne Wpisy
D07IFP +49
W środę urodził mi się synek (pierworodny). Wiem, że Wykop to nie jest najlepsze miejsce na takie pytania, ale dziś jest niedziela i ciężko zasięgnąć rady specjalisty. Dlatego prośba o wsparcie żebym to jakoś dźwignął - nie tylko plusem na odwagę, ale może również odpowiedziami na moje wątpliwości.
-> Synek przespał pierwszą noc bez większych afer. I po karmieniu śpi raczej spokojnie w sensie czasem ma przez chwile szybszy oddech, albo sobie
-> Synek przespał pierwszą noc bez większych afer. I po karmieniu śpi raczej spokojnie w sensie czasem ma przez chwile szybszy oddech, albo sobie

adamsowaanon +8
Nie boicie się że wam Tusek lub inny hochsztapler podwedzi kapuche z tego IKE, IKZE, czy tym podobnych?
Już raz z OFE se "pożyczył", i powiedzioł że to i tak nie była Polaków kapucha.
Zresztą już się nagonka zaczęła żeby oddawać kapuche bo za mało Polaków tam trzyma.
https://m.youtube.com/watch?v=Dmxexa5nTp4&t=1s&pp=ygUJaG9yeXpvbnR5
A
Już raz z OFE se "pożyczył", i powiedzioł że to i tak nie była Polaków kapucha.
Zresztą już się nagonka zaczęła żeby oddawać kapuche bo za mało Polaków tam trzyma.
https://m.youtube.com/watch?v=Dmxexa5nTp4&t=1s&pp=ygUJaG9yeXpvbnR5
A

Ludzie, którzy serio wola dorosłość, chodzenie do pracy, ledwo kilkanaście dni wakacji w roku i wszystkie smutne obowiązki poważnego, dorosłego życia od beztroskich lat młodości musieli mieć strasznie smutne dzieciństwo i nawet sobie tego nie wyobrażam, bo dla mnie życie odkąd skończyłem studia i poszedłem do pracy to takie 2/10 w najlepszych momentach, a wcale nie zarabiam jakoś źle, nie mam ciężkiej pracy i ogólnie powinienem być zadowolony z życia itp. itd.
#szkola #1wrzesnia i chyba trochę też #niepopularnaopinia bo z tego, co widzę na wykopie to tu każdy woli dorosłe życie i chodzenie do roboty od szkoły/studiów ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Dzisiaj odprowadziłem do pierwszej klasy swoje starsze dziecko. Mam nadzieję że dla niej szkoła będzie lepszym przeżyciem niż była dla mnie.
@fuji: Zakładam, że masz w jakieś 10 złotych tych oszczędności.
Pracę od szkoły wolą ludzie, którzy są na tyle rozgarnięci, że robią to, co lubią. Szkołę ciężko lubić, tam nie ma za bardzo nic do lubienia.
Plus czas poza pracą jest nieporównywalnie lepszy, niż czas poza szkołą. Wsiadasz w samochód i jedziesz pośmigać na snowboardzie, na kajakach, na żaglówce, albo rozbijasz się namiotem pośrodku
źródło: tfu
Pobierz@fuji: Jak zrobiles z siebie niewolnika to wine miej sam do siebie, albo jedz do usa czy korei pld,japonii
Oni tez lubia sie skundlic za 1-3 tygodnie urlopu max w roku
Ja w uk mam 3-4 MIESIACE wolnego co roku ostatnio mialem 3 miesiace CIAGIEM i teraz pozostale 4 tygodnie na wiosne i jesien,
Ale to trzeba zyc wedlug swoich zasad a nie niewolnikow.