Aktywne Wpisy
czarrny +3
Czy Waszym zdaniem opłaca się brać AC do auta o wartości 26k? Auto będzie użytkowane w dużym mieście.
Koszt AC 1488zł.
#motoryzacja #finanse #kiciochpyta
Koszt AC 1488zł.
#motoryzacja #finanse #kiciochpyta
źródło: temp_file1182500063809495684
Pobierz
dos_badass +100
źródło: 20251130_113723
Pobierz

Już raz z OFE se "pożyczył", i powiedzioł że to i tak nie była Polaków kapucha.
Zresztą już się nagonka zaczęła żeby oddawać kapuche bo za mało Polaków tam trzyma.
https://m.youtube.com/watch?v=Dmxexa5nTp4&t=1s&pp=ygUJaG9yeXpvbnR5
A jednak co jak co ale akcje kupione poza tymi tworami są trudniejsze do ukradzenia,
#gielda #inwestycje #oszukujo #zarabianie #emerytura #finanse #bankowosc
Staruchów przybywa, najwieksza grupa wyborców, wiec o nich zabiegać będzie każdy kolejny rząd.
A młodzi? A choj z nimi,
@adamsowaanon: ponoć tylko frajerom Tusek kase z OFE zabrał. Ja tam cały czas mam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To dlaczego mam tam pieniądze?
@adamsowaanon: komplernie nie. Ja saoje pieniadze z OFE mam na subkoncie ZUS. ty wtedy na chleb mowiles 'pep', wiec nie masz
Na 100% coś p------ą. Tylko pytanie, czy bardziej się opłaca płacić belkę co roku, czy jeden raz zaakceptować złodziejstwo.
@Krupier Część obligacyjną z------i. Tłumaczenie platformersów to są fikołki, bo ten zapis w zusie to jest dużo mniej bezpieczny niż były prawdziwe obligacje.
@Mirste: jest tak samo bezpieczny jak był w OFE, które za obsługę tych obligacji pobierało srogie prowizje czyniąc te inwestycje nieopłacalnymi.
Przypominam też, że pieniądze z OFE i tak ostatecznie trafiają do ZUS. OFE nigdy nie wyplaca i nie miało wypłacać pieniędzy.
Może jeszcze tusek mi zabierze z konta bankowego, albo ze zwykłego rachunku maklerskiego?
Przecież IKE to zwykły rachunek maklerski, tylko na preferencyjnych warunkach podatkowych, a nie żadne subkonto emerytalne.
Ale nadal przeksięgowanie czegokolwiek już zgromadzonego bez zgody właściciela jest złodziejstwem. Fikołkujesz.
Wypluj te słowa!