Aktywne Wpisy

Dorciqch +170
źródło: temp_file8589038139457099639
Pobierz
wjtk123 +217
Słucham Państwa, komu się Polska nie podoba i chciałby ponownie wziąć udział w narodzinowej loterii? xD
#polska #swiat #mapa #ciekawostki #statystyka
#polska #swiat #mapa #ciekawostki #statystyka
źródło: IMG_9995
Pobierz

-> Synek przespał pierwszą noc bez większych afer. I po karmieniu śpi raczej spokojnie w sensie czasem ma przez chwile szybszy oddech, albo sobie zakwili lekko lub westchnie.
-> Najprawdopodobniej ma żółtaczkę noworodkową (to mnie nie martwi - wiem, że tak się zdarza).
-> Wypija co 2–3 godziny około 30 ml mleka modyfikowanego, chwilę ssał pierś, wypił też ok. 10 ml odciągniętego mleka.
Teraz mam dwa pytania:
a) Jest dość ospały – sprawia wrażenie, jakby ciągle spał, chyba że zmieniam pieluchę, wtedy jest płacz. Czy w czwartej dobie życia powinno mnie to niepokoić?
b) Wydaje mi się, że powinien częściej sikać. Na razie miał jeden większy „sik” – na oko z 10–15 ml – a poza tym robi nieregularnie kupkę. Od 8:00 do 16:00 zrobił dwie. Czy to jest w porządku, czy powinienem się martwić?
c) Ma zimne rączki i nóżki, mimo że w domu utrzymuję temperaturę w okolicach 20–21°C. Śpi zawinięty w rożek i cienki kocyk.
#rodzicielstwo #dzieci #tatacontent
na początku dzieci śpią, jedzą i robią pod siebie - dopiero z czasem zaczną się pojawiać przerwy w drzemkach, aż dojdziecie do etapu, że drzemki to przerwa na odpoczynek
częściej, to znaczy ile? Z reguły zmienia się pieluchę przy okazji karmienia. Ile razy na dobę chciałbyś to robić? I jak malutko je, to za wiele nie narobi zwrotnie
takie maleństwa mają problemy z termoregulacją, więc to "normalne" - dlatego
To po co się zdecydowałeś na dzieci jeżeli nie znasz się na ich wychowaniu? Nie nadajesz się na ojca jeżeli taki pytania zadajesz.
To moje pierwsze dziecko stąd brak doświadczenia w tym jak to powinno wyglądać, z czasem mam nadzieję że będę się czuł pewniej.
Szkoda że rodzicem nie można zostać po testach.
Ogarnij sobie książkę Heidi Murkoff "Pierwszy rok życia dziecka", albo coś innego, typowo skierowanego do ojców. Będzie Ci łatwiej. Z moim chłopem też się z książek edukowaliśmy, bo teściowa szuria lvl "wiedza 40 lat wstecz jest w porządku, a z pampersami macie za dobrze" xD
ogólnie w przypadku
Masz racje za dużo amatorów się pcha do zabawy. Robienie dzieci tylko z licencjom
Komentarz usunięty przez moderatora
Jak je, śpi, sika i robi kupe, to ok, więcej nie potrzebuje teraz ( ͡° ͜ʖ ͡°)