Wpis z mikrobloga

Poleci ktoś sprawdzone miejsce do zrobienia fittingu roweru czasowego. Najlepiej Kraków ale może też być Śląsk, Wrocław, ewentualnie Warszawa.
Szosę fittowalem w Veloart w Krakowie ale z perspektywy czasu nie jestem jakoś zachwycony ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#szosa #triathlon
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Poemat może dlatego nie mamy w Polsce dobrych czasówców 😂, zamiast walczyć o cda na Aero fittingu (Pruszków czy jakiś tunel) to ustawiają sobie rzeczy na sucho żeby wygodnie się siedziało.
  • Odpowiedz
@Poemat czasowcy to nie triathloniści, no i średnia mierzona jest nie z GPS ale wyliczeń organizatora który nie mierzy profesjonalnie trasy. Nie widziałem jednego przypadku żeby na jakiś zawodach w Polsce więcej niż jedna osoba pojechała 45km/h na 1/8 (ta jedna jedzie radośnie za motorem - na 22,5km musisz wejść na rower, zejść, zawrócić minimum 1 raz i pare razy rozpędzić rower od 0km/h), na 1/4 czasem zdarza się grupka.

Z
  • Odpowiedz
czasowcy to nie triathloniści

@jefedecocina: W Polsce "rynek" czystych czasowców nie istnieje

chciałbym zobaczyć choć jedne zawody (nie pro bo oni fitujasię tylko Aero) na których więcej niż 5 osób przekracza 43km/h na
  • Odpowiedz
@Poemat jasne że istnieje tylko nie jest wielki jak w UK. Mamy nawet MP Masters, ludzi którzy robią testy Aero żeby ścigać się na małych ogórkowych wyścigach oraz młodych który chcą dostać się do pro-tour.

Sprawdziłem te wyniki i nie dosyć że max to 4 zawodników, to w dodatku wszyscy pro* i każdy miał Aero fitting xD jeden z nich który pojawia się często na wynikach to był na takim fittings
  • Odpowiedz
@jefedecocina: Ty nie rozumiesz specyfiki triathlonu i ustawiania roweru pod starty. Jedyny dystans gdzie bardzo agresywne ustawienie roweru ma sens to 1/8 bo nawet przy mocno zamkniętej pozycji po tym pobiegniesz. Aerofitting to marginal gainsy dla topu który na wizytę na torze wyda 3k i kolejne 10k na mikro zyski.
Nie ma sensu zyskać 2kmh dla większości zawodników kosztem wygody bo zawody się wygrywa na bieganiu, a pozycja musi być
  • Odpowiedz