Aktywne Wpisy

Caracas +163
Zbliża się koniec roku, co jest idealnym momentem na małe podsumowania. Jednym z pytań, które często słyszę, jest to, jak realnie wyglądają warunki pracy i zarobki oficera na promie pasażerskim.
Postanowiłem więc przedstawić, jak wygląda to "od podszewki" na moim stanowisku.
Dane podstawowe:
Stanowisko: Drugi Oficer
Postanowiłem więc przedstawić, jak wygląda to "od podszewki" na moim stanowisku.
Dane podstawowe:
Stanowisko: Drugi Oficer
źródło: temp_file7146357827875720634
Pobierz
Lukardio +155

Dostałem dużo negatywnego feedbacku w nowym kołchozie.
Pretensje jakie dostałem to:
- spóźnianie się na spotkania(raz 3 minuty bo szukałem słuchawek xd)
- brak proaktywnisci - nie proszę o nowe zadania bo mam przypisanych do siebie z dobre 20 ticketów
- brak zaangażowania w spotkaniach - mamy takie spotkania gdzie mamy przedstawiać swoje pomysły by platforma działa lepiej, ludzie siedzą po godzinach i debugują xd
Oczywiście nikt personalnie mi tego nie napisał XDDDD tylko jak p---y do PMa, programiści to takie cipy że to szok.
Trzymajcie się w tym IT, ja pewnie zaraz dostanę wypowiedzenie.
Nie dostaniesz raczej. Koszt zatrudnienia programisty jest tak duży że musisz o-----c ostro by cię od tak zwolnili. Nie panikuj, jeszcze nie ma tragedii
Dawno bzdury większej nie słyszałem
Komentarz usunięty przez moderatora
Fajnie, jutro pewnie out.
Jprdl co za świat 🤦🏾♂️
@chaddeveloper: stary nie chce cie martwić ale... mam 8 lat expa w Javie, AWS, Kubernetes. Od
raz widziałem sytuację że klient nie chciał programistę w zespole, facet był wypalony i defacto nie pracował przez ponad miesiąc, ale nawet jego nie wywalili z firmy, tylko z tego
W wielu firmach jak jest Teams to nawet 1-2 minuty opóźnienia w połączeniu może być traktowana jako spóźnienie. Jak tak 2-3 razy zrobisz to zaczną się na ciebie krzywo patrzeć. Lepiej się łączyć 3-4 minuty przed spotkaniem, szczególnie jak jesteś nowy.
A co do proaktywnosci to nie możesz przygotować się do spotkania napisać parę punktów na kartce albo na kompie
@tubkas12: prawda wykopki sami sie nakrecaja by zostac wywalonym gdy projekt ma stabilne finansowanie to juz trzeba cos powaznie odwalic, nawet ludziom ktorzy ewidentnie pracowali na bani dawano kolejna i kolejna szanse bo ot kazdy ma gorszy dzien
@4mmc-enjoyer: xddd cos ty zrobil