Wpis z mikrobloga

#pracait #programowanie #programista15k #programista25k #java #korposwiat #agh #studbaza #politechnikapoznanska #politechnikalodzka #politechnikakrakowska #pracbaza

Dostałem dużo negatywnego feedbacku w nowym kołchozie.

Pretensje jakie dostałem to:
- spóźnianie się na spotkania(raz 3 minuty bo szukałem słuchawek xd)
- brak proaktywnisci - nie proszę o nowe zadania bo mam przypisanych do siebie z dobre 20 ticketów
- brak zaangażowania w spotkaniach - mamy takie spotkania gdzie mamy przedstawiać swoje pomysły by platforma działa lepiej, ludzie siedzą po godzinach i debugują xd

Oczywiście nikt personalnie mi tego nie napisał XDDDD tylko jak p---y do PMa, programiści to takie cipy że to szok.

Trzymajcie się w tym IT, ja pewnie zaraz dostanę wypowiedzenie.
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 43
@thority: no ta proaktywność/zangazowanie jest opcjonalne, ale wiadomo jak to jest z cuckoldami w IT, coś co było opcjonalne dla chętnych by dostać awans(xD) jest standardem za jakiś czas :)
  • Odpowiedz
@chaddeveloper:

Trzymajcie się w tym IT, ja pewnie zaraz dostanę wypowiedzenie.

Nie dostaniesz raczej. Koszt zatrudnienia programisty jest tak duży że musisz o-----c ostro by cię od tak zwolnili. Nie panikuj, jeszcze nie ma tragedii
  • Odpowiedz
@chaddeveloper Ty dostałem to samo dziś…ponoć QA narzeka, inni programiści narzekają - a mi nikt nic nie mówi.

Fajnie, jutro pewnie out.
Jprdl co za świat 🤦🏾‍♂️
  • Odpowiedz
Pretensje jakie dostałem to:

- spóźnianie się na spotkania(raz 3 minuty bo szukałem słuchawek xd)

- brak proaktywnisci - nie proszę o nowe zadania bo mam przypisanych do siebie z dobre 20 ticketów

- brak zaangażowania w spotkaniach - mamy takie spotkania gdzie mamy przedstawiać swoje pomysły by platforma działa lepiej, ludzie siedzą po godzinach i debugują xd

@chaddeveloper: stary nie chce cie martwić ale... mam 8 lat expa w Javie, AWS, Kubernetes. Od
  • Odpowiedz
@chaddeveloper: psychoza wykopowa mająca mało z rzeczywistości. jeśli cały projekt leci a pracujesz w kontraktownii to masz szansę wylecieć, ale tak normalnie to nie. koszt wdrożenia i rekrutacji nowego człowieka jest tak duży że musisz odwalać srogie maniany by wylecieć.

raz widziałem sytuację że klient nie chciał programistę w zespole, facet był wypalony i defacto nie pracował przez ponad miesiąc, ale nawet jego nie wywalili z firmy, tylko z tego
  • Odpowiedz
@tubkas12: ja tam pracuje z dwa miesiące, także c---a się znam, można mnie w-----c w parę minut i mnie zastąpić. W pewnej dużej firmie co byłem nazwijmy to ekspertem domenowym w pewnej dziedzinie, jak miałem gorszy czas zostałem w------y na zbity pysk, a pracowałem tam ~3 lata :)
  • Odpowiedz
@chaddeveloper a może warto feedback jednak konstruktywnie potraktować i się zastanowić?
W wielu firmach jak jest Teams to nawet 1-2 minuty opóźnienia w połączeniu może być traktowana jako spóźnienie. Jak tak 2-3 razy zrobisz to zaczną się na ciebie krzywo patrzeć. Lepiej się łączyć 3-4 minuty przed spotkaniem, szczególnie jak jesteś nowy.
A co do proaktywnosci to nie możesz przygotować się do spotkania napisać parę punktów na kartce albo na kompie
  • Odpowiedz
@chaddeveloper: ja miałem taką akcję że koleżanka była od rozdzielania zadań i rozdzielała je między nas. Mi nie dawała nic, to nie robiłem nic i mnie w------i, na nic były moje tłumaczenia. Musiałbym się bić o tickety
  • Odpowiedz
raz widziałem sytuację że klient nie chciał programistę w zespole, facet był wypalony i defacto nie pracował przez ponad miesiąc, ale nawet jego nie wywalili z firmy, tylko z tego konkretnego projektu.

@tubkas12: prawda wykopki sami sie nakrecaja by zostac wywalonym gdy projekt ma stabilne finansowanie to juz trzeba cos powaznie odwalic, nawet ludziom ktorzy ewidentnie pracowali na bani dawano kolejna i kolejna szanse bo ot kazdy ma gorszy dzien
  • Odpowiedz