Aktywne Wpisy

wykopowa_ona +1377
źródło: temp_file8281088735139722680
Pobierz
Mirki, chwalę się. Mój mały zespół w moim dużym korpo rozrasta się, a ja od przyszłego miesiąca będę miał w sumie 12 osób pod sobą. Zawsze chciałem być managerkiem i rządzenie innymi i nadawanie kierunku było moim celem zawodowym. Teraz czuję, że ten cel został osiągnięty.
Nie jest to dużo, ale i tak jestem z siebie dumny.
#pracbaza #korposwiat #praca
Nie jest to dużo, ale i tak jestem z siebie dumny.
#pracbaza #korposwiat #praca

Polacy mają dość bycia traktowanym jako obywatel drugiej kategorii we własnym kraju.
Oczywiście za ten stan rzeczy winę ponosi PiS i PO.
Bo gdyby od początku pomoc Ukrainie była symetryczna, to nie zmieniłyby się tak nastroje społeczeństwa wobec Ukrainy.
Przecież na początku to zwykli ludzie pomagali Ukraińcom.
To jest tak jak byście zaprosili obce dziecko do domu i traktowali je lepiej niż swoje rodzone. Zaczęło by być po prostu zazdrosne a to drugie było dla niego rywalem a nie towarzyszem do zabawy.
Socjologia. Większość ludzi kieruje się emocjami.
#polityka #polska #ukraina
źródło: polska i ukraina mapa flagi
Pobierz@Lach__Anonim: Też jestem oburzony, że zwykli Ukraińcy nie przyjmowali symetrycznie do swoich domów uchodźców z Polski.
@mifosto: to co opisałeś to są skutki a nie przyczyny.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@Lach__Anonim: Pomoc dla uchodzców wojennych przynajmniej przez jakis czas musi zawierac pomoc w znalezieniu noclegu oraz pomoc lekarska. Jezeli ktoś uważa inaczej wyklucza Polske z krajów cywilizacji chrzescijanskiej.
@mifosto: nie, to są skutki. Ciąg logiczny zdarzeń jest bezwzględny. Jest akcja i jest reakcja.
@Lach__Anonim: No dobra panie polski Polaku z Polski, to co takiego ma ten Ukrainiec, czego tobie brakuje? Chodzi o ten wstęp do muzeów na karcie Polaka?
@wstanczyk: na przykład darmowa służba zdrowia na NFZ nie pracując ani nawet nie będąc zarejestrowanym jako bezrobotny (Polak musi płacić składki)
To te całe lamenty prawicy są o tę różnicę, że Ukraińcy muszą pójść do innego urzędu, niż Polacy? Ty poważny jesteś? I spróbuj po czymś takim dalej przekonywać, że tu
@wstanczyk: a ukrainiec nie musi
to chyba oczywiste? Są imigrantami