Aktywne Wpisy

Karolaaa555 +11
Jak ja chyba zacznę płacić jakimś randomom żeby się ze mną kolegowali. Myślałam, że jak zdam tą maturę to będzie super, że będzie zero zmartwień. A teraz wsm tęsknię bo przynajmniej nie miałam czasu na myślenie i wymyślanie takich bzdur tylko focusowałam się na nauce. Jedynie co mi poprawia humor to granie w te durne gry przez które przesiedziałam lata na dupie i nabawiłam się fobii społecznej przez którą dostaję codziennie pytania

wfyokyga +87
Dobranoc
źródło: temp_file497302056630926366
Pobierz

@Lach__Anonim: Też jestem oburzony, że zwykli Ukraińcy nie przyjmowali symetrycznie do swoich domów uchodźców z Polski.
@mifosto: to co opisałeś to są skutki a nie przyczyny.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@Lach__Anonim: Pomoc dla uchodzców wojennych przynajmniej przez jakis czas musi zawierac pomoc w znalezieniu noclegu oraz pomoc lekarska. Jezeli ktoś uważa inaczej wyklucza Polske z krajów cywilizacji chrzescijanskiej.
@mifosto: nie, to są skutki. Ciąg logiczny zdarzeń jest bezwzględny. Jest akcja i jest reakcja.
@Lach__Anonim: No dobra panie polski Polaku z Polski, to co takiego ma ten Ukrainiec, czego tobie brakuje? Chodzi o ten wstęp do muzeów na karcie Polaka?
@wstanczyk: na przykład darmowa służba zdrowia na NFZ nie pracując ani nawet nie będąc zarejestrowanym jako bezrobotny (Polak musi płacić składki)
@wstanczyk: a ukrainiec nie musi
to chyba oczywiste? Są imigrantami