Aktywne Wpisy
Mateo353 +19
Macie oficjalny statement Wonzia. Nie strimuje, bo obrażacie mnie i moje gry, w które lubię grać. Wonziu maluje obraz jakby ludzie przychodzili i jechali go od k---w, a najwyżej co to było pytanie, czy będzie coś dzisiaj innego oprócz kart albo Star Citizena albo oznajmienie, że Star Citizen to wychodzą. Wonziu uznał to za mega toksyczną atmosfere i jak typowy płatek śniegu to jest to dla niego za dużo. #wonziu
źródło: image
Pobierz
rosen +7

Po x latach pracy w końcu dorobiłem się kredytu na mieszkanie. Stary blok z cegły, remont i wprowadzamy się. Ogólnie wszystko ok, ale…
Nie mogę spać przez sąsiada mieszkającego z jednej strony, mieszka w kawalerce, ściana jego głównego pomieszczenia graniczy z moją sypialnią.
W nocy kiedy wszystko się wycisza słyszę to co u niego się dzieje jakby mieszkał ze mną w jednym mieszkaniu.
Jego kaszel wybudza mnie ze snu i nie daję spać przez co najmniej godzinę (jest to notoryczne) .
Najgorszym punktem jednak jest jego osoba towarzysząca. Łóżkowe igraszki którym towarzyszą krzyki i jęki dają wrażenie jakbyśmy brali udział w tej chwili uniesienia. Tych chwil niestety jest wiele, najczęściej w środku nocy… (godzina 1-3)
Ponownie, budzę się i czekam aż przestana inaczej nie usnę… a może to niestety potrwać.
I z jednej strony rozumiem, że to blok, właściwie nie robi nic co wybiega poza normy, ale tak się nie da żyć.
Założyłem na oddzielającą nas ścianę 5 cm matę wygłuszającą, niestety ona praktycznie nic nie dała, nie wiem co robić dalej, nie wyobrażam sobie przez x lat budzić się kilka razy w tygodniu w środku nocy. Mieszkałem do tej pory w około 7 różnych mieszkaniach i nigdy taka sytuacja mnie nie spotkała aż do dziś. Co robić? Pomóżcie :(
ale istnieje rachunek prawdopodobieństwa
@vVXVv:
@Notes: no nic tylko ci napluc w mrode XD
@matjuszka: co konkretnie?
Jeśli tak jest, to jedyne rozwiązanie, które nie zabierze dużo miejsca to usunięcie jednej z warstwy cegieł, ułożenie wełny i zabudowanie wszystkiego karton gipsem.
Wełna skalna i na to regips, najlepiej podwójny. Tylko tak coś ugrasz.
źródło: BSP-Independent-Wall-Treatment-Image-copy
PobierzAlbo zróbcie z różową dziecko, to będziecie tak padnięci po każdym dniu, że żaden dźwięk was nie będzie budził. A przy okazji
( ͡º ͜ʖ͡º)
Na noc jak już było pisane korki do uszu. Jak mieszkasz sam i masz możliwość, to spij gdzie indziej. Jak robisz coś na kompie/tv i Ci to przeszkadza. To słuchawki z NC.
Im dłużej będziesz się na tym skupiał i wkurzał, tym gorzej. Jak sąsiad normalny, to pogadaj z nim, ale nie ma żadnej gwarancji, wręcz możesz dostać
źródło: uid_3736adbecf124728a1e6bdc44685122e_width_1025_play_0_pos_0_gs_0_height_0
Pobierz