Wpis z mikrobloga

#problem #mieszkanie
Po x latach pracy w końcu dorobiłem się kredytu na mieszkanie. Stary blok z cegły, remont i wprowadzamy się. Ogólnie wszystko ok, ale…
Nie mogę spać przez sąsiada mieszkającego z jednej strony, mieszka w kawalerce, ściana jego głównego pomieszczenia graniczy z moją sypialnią.
W nocy kiedy wszystko się wycisza słyszę to co u niego się dzieje jakby mieszkał ze mną w jednym mieszkaniu.
Jego kaszel wybudza mnie ze snu i nie daję spać przez co najmniej godzinę (jest to notoryczne) .
Najgorszym punktem jednak jest jego osoba towarzysząca. Łóżkowe igraszki którym towarzyszą krzyki i jęki dają wrażenie jakbyśmy brali udział w tej chwili uniesienia. Tych chwil niestety jest wiele, najczęściej w środku nocy… (godzina 1-3)
Ponownie, budzę się i czekam aż przestana inaczej nie usnę… a może to niestety potrwać.
I z jednej strony rozumiem, że to blok, właściwie nie robi nic co wybiega poza normy, ale tak się nie da żyć.
Założyłem na oddzielającą nas ścianę 5 cm matę wygłuszającą, niestety ona praktycznie nic nie dała, nie wiem co robić dalej, nie wyobrażam sobie przez x lat budzić się kilka razy w tygodniu w środku nocy. Mieszkałem do tej pory w około 7 różnych mieszkaniach i nigdy taka sytuacja mnie nie spotkała aż do dziś. Co robić? Pomóżcie :(
  • 169
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Notes: przyjacielu niestety możliwości były tylko na taki zakup. Może kiedyś, teraz trzeba działać z tym co jest.
Tak jak napisałem zdaje sobie sprawę jak wygląda sytuacja, wspomniałem też że mieszkałem w kilku mieszkaniach i nigdy nie było nic podobnego, więc nie uważam tego za normalne.
Piszę tu z prośbą o porady, gdyż na matę wydałem ponad 4K i nic z tego właściwie nie wyszło, nie chcę wyrzucać kolejnych środków
  • Odpowiedz
@matjuszka: stopery piankowe firmy 3M - od kilku lat w takich śpię codziennie. Docelowo sprzedaż mieszkania i zakup w innym miejscu. Jest też opcja pt. w przyszłości wykup kawalerki sąsiada i powiększenie swojego mieszkania.

No ale na dziś - oryginalne stopery piankowe (pomarańczowe) firmy 3M.
  • Odpowiedz