Aktywne Wpisy

masternodeBTC +336
Wskaż przedmiot, usługę lub czynność, która w ostatnim czasie poprawiła komfort, zdrowie, bezpieczeństwo lub prywatność w Twoim życiu.
Od 4 lat rozmawiamy na tagu #mirekmasterclass o wszelkich usprawnieniach życia. W skrócie: polecasz rzeczy dzięki którym żyje Ci się lepiej, a w komentarzach nawiązujemy dyskusje, z których rodzą się kolejne pomysły. Każdy może polubić rozwiązania z których też korzysta, aby pomóc społeczności dokonywać trafnych zakupów z polecenia. Tag obserwuje już ponad 6590
Od 4 lat rozmawiamy na tagu #mirekmasterclass o wszelkich usprawnieniach życia. W skrócie: polecasz rzeczy dzięki którym żyje Ci się lepiej, a w komentarzach nawiązujemy dyskusje, z których rodzą się kolejne pomysły. Każdy może polubić rozwiązania z których też korzysta, aby pomóc społeczności dokonywać trafnych zakupów z polecenia. Tag obserwuje już ponad 6590
bart40404 +257
Jak Trump zablokuje outsourcowanie pracy przez amerykańskie firmy IT do Indii, to odwołuję wszystkie moje złe słowa o nim i pokłaniam się za wywołanie takiego ssania w polskiej branży IT jakiego historia nie widziała xD
#programista15k #programowanie #pracait
#programista15k #programowanie #pracait

Po x latach pracy w końcu dorobiłem się kredytu na mieszkanie. Stary blok z cegły, remont i wprowadzamy się. Ogólnie wszystko ok, ale…
Nie mogę spać przez sąsiada mieszkającego z jednej strony, mieszka w kawalerce, ściana jego głównego pomieszczenia graniczy z moją sypialnią.
W nocy kiedy wszystko się wycisza słyszę to co u niego się dzieje jakby mieszkał ze mną w jednym mieszkaniu.
Jego kaszel wybudza mnie ze snu i nie daję spać przez co najmniej godzinę (jest to notoryczne) .
Najgorszym punktem jednak jest jego osoba towarzysząca. Łóżkowe igraszki którym towarzyszą krzyki i jęki dają wrażenie jakbyśmy brali udział w tej chwili uniesienia. Tych chwil niestety jest wiele, najczęściej w środku nocy… (godzina 1-3)
Ponownie, budzę się i czekam aż przestana inaczej nie usnę… a może to niestety potrwać.
I z jednej strony rozumiem, że to blok, właściwie nie robi nic co wybiega poza normy, ale tak się nie da żyć.
Założyłem na oddzielającą nas ścianę 5 cm matę wygłuszającą, niestety ona praktycznie nic nie dała, nie wiem co robić dalej, nie wyobrażam sobie przez x lat budzić się kilka razy w tygodniu w środku nocy. Mieszkałem do tej pory w około 7 różnych mieszkaniach i nigdy taka sytuacja mnie nie spotkała aż do dziś. Co robić? Pomóżcie :(
@mist_T: Mnie to by tylko zmotywowało :)
Komentarz usunięty przez moderatora
Ale jednak skomentowałeś. I kto tu jest imbecylem? XD
S--s to naturalna ludzka potrzeba, jak żarcie czy sranie :) gdyby sąsiedzi OPa puszczali w nocy rammsteina to bym przybił z tobą piątkę i razem z OPen pisalibyśmy pozew albo skargę na policję. To czego ty nie pojmujesz to to, że sąsiedzi OPa mają pełne
Dopóki ona się nie wydziera jak zarzynana Świna to nikt im nic prawnie nie zrobi. Ich
@Notes: kiedy jest nocny spoczynek? o 13 w południe? używasz czasami mózgu? dużo wody kapie ci do szyi jak deszcz pada?
@matjuszka: jak zaczną to trzep śmigłem aż zafurczy może zrozumieją aluzję
@andrzej3344: Powiedz to kumplowi ktory tak wlasnie wygluszyl sypialnie i jest zadowolony z efektu