Wpis z mikrobloga

✨️ Kiedy powiedzieć o braku rodziców na randce?
Kiedy poinformować kobietę że nie mam rodziców?

Chce poznać kobietę i w tym celu od pewnego czasu chodzę się na randki. Naturalnym jest że na takich spotkaniach poznajemy się i padają różne pytania, w tym te o rodzinę czy związane z szeroko rozumianym życiem rodzinnym. To normalne, w końcu rodzina odgrywa dużą rolę w życiu normalnego człowieka. Jednak moja sytuacja jest taka że od 10 lat nie mam rodziców. I tutaj powstaje problem, gdyż nie wiem kiedy powiedzieć o tym kobiecie, z którą się spotykam. Jeżeli zrobię to od razu to może to być zbyt mocna informacja jak na sam początek, która ją wystraszy, zniechęci, będzie żółtą/czerwoną flagą. Z drugiej strony jak powiem na późniejszym etapie znajomości to przez kilka tygodni czy miesięcy będę musiał kłamać odpowiadając na pytania związane z rodziną, a nie chcę tego robić bo nie umiem zmyślać, kręcić.

Jak sobie poradzić z tą sytuacją? Co robić?

#zwiazki #rozowepaski #tinder #logikarozowychpaskow #randkujzwykopem

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: zależy ile masz lat, jeżeli 60+ to się nie ma czym przejmować
Ja bym z tego nie robił sensacji dnia, ale też bym nic nie ukrywał i na pytania odpowiadał szczerze

Wielu dorosłych ludzi utrzymuje się samych, mieszkają sami, albo i jeszcze mają rodziców w Polsce a mieszkają w UK. Wtedy w sumie nieważne czy mają czy nie mają rodziców, prawda?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: może po prostu wtedy, kiedy padnie pytanie czy temat rodziny? Przecież nie musisz od razu w pierwszym zdaniu wylatywać z "cześć, jestem Mirek, nie mam rodziców", bo to brzmi dziwnie. Możesz po prostu w miarę poznawania się, kiedy ona wpadnie z tematem typu "moja mama robi to, a czym się zajmuje Twoja?" odpowiedzieć "moja była X, ale już nie żyje od 10 lat, rodzice zmarli (tu okoliczności)". Jeśli boisz
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
sumienny-innowator-78:

Jednak moja sytuacja jest taka że od 10 lat nie mam rodziców

I ta ma być dramat? Jeszcze pytanie dlaczego nie masz, nie żyją, czy nie utrzymujesz kontaktów?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim nie masz w ogóle rodziców bo jesteś z domu dziecka czy po prostu umarli? Jesli po prostu umarli to co to za problem? Zabiłeś ich czy co? Gdybyś był z domu dziecka to wtedy różnie ludzie reagują i niektórzy przez to potrafią zrywać relacje ale to raczej nie jest codzienność że ktoś nigdy nie miał rodziców
  • Odpowiedz
to przez kilka tygodni czy miesięcy będę musiał kłamać odpowiadając na pytania związane z rodziną,

@mirko_anonim: dlaczego będziesz *musiał*?

będzie żółtą/czerwoną
  • Odpowiedz