Aktywne Wpisy
Schwarzfahrer +58
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

BastetII +42
#dieta
W czerwcu 2024 ważyłam 81 kg. Od tego czasu schudłam do 68 kg ale ostatnio waga zaczęła się piąć znowu w górę...
Chyba czas znowu wrócić do liczenia kalorii
W czerwcu 2024 ważyłam 81 kg. Od tego czasu schudłam do 68 kg ale ostatnio waga zaczęła się piąć znowu w górę...
Chyba czas znowu wrócić do liczenia kalorii
źródło: temp_file527864061337415841
Pobierz

Jestem zafascynowany jak dobrze działa AI, a GPT-5 to już w ogole kosmos. Wczoraj skończyłem w 2 dni projekt który wcześniej bym robił 5 dni.
Do tego AI zrobiło mi świetne code review i samo naniosło poprawki.
Aktualnie nie widze miejsca dla juniorów. Jedyne co to mozesz zatrudnić takiego aby w przyszłości został mid/senior ale nie masz pewnosci ze jak złapie troche doswiadczenia to nie odejdzie.
U mnie w projekcie z początkiem roku ubyły 3 osoby i z 10 osób zrobiło sie 7.
Miały być rekturacje i szukanie nowych ale odkad dostalismy copilota to robota jest dowożona na czas. Nikt nie został zatrudniony a czuje, ze wkrótce zostaną odpalone 1-2 osoby.
Także polecam ścieżkę kariery w stylu lekarz,ogrodnik, prawnik, fryzjer, budowlaniec, elektryk bo te wszystkie white collar jobs zostaną zredukowane do minimum.
I nie mowie o samym programowaniu to sie tyczy praktycznie kazdej nogi w IT, devops, QA, analityk etc
No i poza AI oczywiscie musicie konkurować zarobkami z hindusami, ukraińcami, białorusinami, praktycznie cała wschodnią sciana.
#programista15k #programista40k #programowanie #praca #sztucznainteligencja #copilot #gorzkiezale
@ChlopakNaMedal: ?
W sumie to tak pół na pół ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Upapra się we krwi jak blue collar, zarobki jak white collar
źródło: Becoming-a-medical-doctor-or-physician-in-Germany
Pobierzźródło: image
Pobierz