Aktywne Wpisy

Czym jeździcie? Szukam jakiegoś auta (nowego) chce unikać mechaników. Szczerze mówiąc to nie ma nic ciekawego w cenie której szukam (200k) musiałbym brać jakiś leasing, a nie chce wolę kupić za gotówkę. Ew ile dołożyć żeby kupić jakieś sensowne auto? A może kupić nowe auto ale typu jak najtańsze? I się psuć nie będzie parę lat. A kupić jakiegoś szrota do upalania
#programista15k #pytanie #motoryzacja #
#programista15k #pytanie #motoryzacja #

lskx +24
#raportzpanstwasrodka
Kuba Mooderator (od Krzycha Spoconego) zgłaszający mój kanał, za pojawienie się Krzysztofa na filmach Adama xD
Kuba Mooderator (od Krzycha Spoconego) zgłaszający mój kanał, za pojawienie się Krzysztofa na filmach Adama xD
źródło: 7ef40f2044ba7f56d293743ea4bf073f2043045c4247bf7e609e404daa43290c,w400
Pobierz
![Mroczna prawda o chipach TPM [Win11]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/7307b44f28779879eeb3511cdd13135ba904ff7d4cb1e893ee8b473306deb521,q80.jpg)

W aktualnej firmie gdzie pracuję kontraktorzy mają wymuszone godziny pracy że muszą siedzieć między tzw. 7:30 a 17:30. Można zacząć pracę wcześniej ale potem jest pełne 8h. Jak to u Was wygląda z elastycznymi godzinami? Dzięki
#pracait #programowanie #programista15k #programista25k #java #korposwiat #agh #studbaza #politechnikapoznanska #politechnikalodzka #politechnikakrakowska #pracbaza
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@Catmmando: same stałe godziny pracy nie są znamionami pracy na umowę i nie ma takich wyroków sądów.
Tak mi odpisało AI
Na gruncie polskiego prawa umowa B2B (czyli współpraca na podstawie umowy cywilnoprawnej między dwiema firmami) co do zasady nie podlega kodeksowi pracy, więc pracodawca–w sensie prawnym kontrahent–nie powinien narzucać Ci sztywnych godzin tak, jak w przypadku
@Ksiega_dusz: kodeks cywilny się kłania. Oczywiscie, że możesz "skończyć" o 13:30 a klient może Ci przywalić karę umowna za opóźnienie ( zapewne masz sporo roznych kar w umowie ;))))
Nie ma wyroków mówiących że same godziny pracy 9-17 są stosunkiem pracy więc zgodnie z polskim prawem nie są. Tyle i aż tyle. Żadne lanie wody chata gpt tego nie zmieni.
Komentarz usunięty przez autora
@Ksiega_dusz: Nie, i jak wymusza to masz znamiona pracy na etat to jest generalnie karalne. Ja w żadnej umowie b2b nie spotkałem się z wymuszaniem godzin pracy, chociaż na jednej rozmowie typek tego żądał, ale tam nie skończyłem ostatecznie.
Na b2b to możesz sobie pracować teoretycznie od 6 rano do 10 i od 20 do 24. Wiadomo