Wpis z mikrobloga

zajebiscie ale to zajebiscie wysoka postawiona poprzeczka( ͡° ͜ʖ ͡°) @JoMaHaa: 30 min dziennie tyg cwiczen? a pozniej wielki zdziwnienie, ze bebzon rosnie
  • Odpowiedz
@JoMaHaa: a jak ktoś jest absynentem, nie ma auta, nie ma zadłużenia, zbiera hajs to jest półprzeciętny półwybitny xD
Najwięcej oszczędności posiadają emeryci latami kitrają kasę w skarpetach by oddać ją randomowym złodziejom albo wpłacić na radyjko
  • Odpowiedz
@mkkud: średnia, czyli przeciętne wynagrodzenie to już ponad 8k i to jest wartość z grafiki. To co podałeś to mediana wynagrodzeń i ona faktycznie lepiej tutaj pasuje
  • Odpowiedz
@ReduktorGowna: zrobiłem autystyczny skrót myślowy. GUS publikuje dane o "przeciętnym" wynagrodzeniu, które jest tak naprawdę średnim (a nie przeciętnym) wynagrodzeniem w sektorze przedsiębiorstw zatrudniających co najmniej 9 osób. Najbliższe prawdzie przeciętne wynagrodzenie to imo mediana zarobków w gospodarce narodowej. Najnowsze dane, ze stycznia 2025, mówią o 6882,80 zł brutto. I tyle zarabia przeciętny Polak.
  • Odpowiedz
@JoMaHaa: Dla porównania zestawiłem to z przeciętnym Niemcem, tyle ile udało mi się wygrzebać:
Średnia pensja: 3100 EUR / miesięcznie
Czas oglądania TV/Streamingów: 23h tygodniowo
Ćwiczenia: 78-79% cwiczy mniej niż rekomendacje WHO, czyli mniej niż ok 30 min dziennie
Odsetek bez oszczędności: ok 50% nie ma żadnych "godnych uwagi" oszczędności, a 25% domostw nie ma w ogóle jakichkolwiek oszczędności
Przeciętne zadłużenie: 33000 EUR na domostwo,
  • Odpowiedz
@JoMaHaa: 1. cyfra prawie taka sama tylko we frankach szwajcarskich, 2 Nie oglądam, 3 godzinę dziennie nie licząc spaceru, 4 trochę mam, 5 zero zadłużenia i kredytów, 6 samochód pięcioletni, od nowości, 7 alko kilka razy w roku
  • Odpowiedz
Zarabiam 10-20x tyle
Nie oglądam TV od 16 lat
Ćwiczę 7h
Posiadam ok 300k oszczędności
Zadłużenie jest (leasingi) - 700k
Auta mam 4 - 10lat, 12 lat, 3 miesiące, tydzień ;)
Nie piję wcale.
  • Odpowiedz
Przeciętny Polak ma też około 44 lat - rozumiem, że jak nie mam 44. lat, to jestem "nieprzeciętny"? :D ROTFL, bzdury - wadliwa statystyka średniej arytmetycznej, do której masy rzeczy się nie dolicza/odlicza.
  • Odpowiedz
@JoMaHaa: Przeciętny Polak to idiota xD Zarabia 6k/mc i zamiast pobiegać czy pojeździć rowerem utrzymuje 15 letniego gruchota który zjada jego wypłatę przez co ma 20k długu, a smutki zapija alkoholem
  • Odpowiedz