Wpis z mikrobloga

@JoMaHaa spędzam rocznie 21 godzin przy telewizorze. Zaniżam statystyki (,) i tylko kanały premium bez reklam. Obecna telewizja to ściek jak dla mnie.
  • Odpowiedz
@Medicine676: a jest? Ludzie mniej maja i żyją. 5000 to wiadomo że cudów nie ma ale 40% osób ma mniej wiec... Jak ktoś nie przewala kasy na głupoty to starczy na auto drugie auto, wakacje i jeszcze zostanie.
  • Odpowiedz
@Kuchaj: Polakiem jesteś. Z nami jest ten problem ze się dorabiamy. Musimy kupić mieszkania żeby mieć. Sporo nam zburzyli podczas 2 wojny, domy były budowane z drewna i ich nie ma więc tak naprawdę Polskę budujemy od Gierka. Nasze pokolenia muszą kupić, naszych ojców pokolenia tez musiały kupić albo zbudować ale pokolenia naszych dzieci zaczną dziedziczyć domy i mieszkania budowane w latach 70tych. Taki dom typu kostka po termomodernizacji ze
  • Odpowiedz
@Medicine676: mało prawdopodobne a jednak;) auto może być takie co pali 8l lpg, naprawy samemu bo proste konstrukcyjnie. Wakacje zrobić poza sezonem np Turcję końcem maja to fortuny nie kosztuje;)
Do tego nowy, niewielki dom który jest bardzo tani w utrzymaniu i voila, nie trzeba się zaorywać w robocie:)
  • Odpowiedz
@zajonce-na-lonce: wiesz, sam sie nad tym zastanawialem :P Ostatnio wydalem prawie wszystko, moje dzieciaki zachoworwaly i na to poszlo duzo, troche wczesniej mialem wieksza wplata wlasna na auto i siostre wspomoglem ze wkladem wlasnym do zakupu mieszkania.

Jeszcze jedna rzecz to w zeszlym roku to prawie nie pracowalem, bo tez bylem glownie w domu, bo zona w szpitalach z corka, a ja w domu.

Do tego dochodzily wczesniej spore nadplaty
  • Odpowiedz