Wpis z mikrobloga

@heniek_8: no jednak w kontekście płci to raczej nie wymislimy żadnej trzeciej grupy.
Ilość oszczędności to jednak cecha jakościowa, można mieć 10zł albo milion. Dodatkowo rozkład tej cechy będzie skrzywiony jak rozkład pensji - zdecydowana większość będzie na początku skali i będą nieliczne wyjątki które mają bardzo dużo.
Ktoś kto stworzył grafikę kierował się taką logiką i nie zakomunikował tego jasno.
  • Odpowiedz
aż ciężko uwierzyć w tą telewizję. Myślałem, że to kompletnie martwe medium, no ale z całej reszty kategorii też uciekam.
  • Odpowiedz
Typowy Polak - chwali się oszczędnościami rzędu 10tys zł a zapomina o kredycie hipotecznym na 1mln. Bilans jest na minusie i o tym się powinno mówić. Ktoś może mieć 20tys kredytu ale oszczędności na setki tysięcy więc tak jakby nie miał tego długu.
  • Odpowiedz
oglądać a zostawić TV włączony podczas sprzedania czy gotowania to dwie różne rzeczy a na papierze to to.samo.

@raxon1: W sumie racja. Chociaż i to jest dla mnie abstrakcją, bo w tle lepsze jest radio. I to pewnie kwestia urządzenia domu. U mnie TV stoi w piwnicy, żeby nie szpecić salonu czy sypialni, a wlączany jest, gdy chcemy obejrzeć jakiś film (czyli zazwyczaj na 2-3 godziny w weekendowy wieczór co
  • Odpowiedz
Zarabiam poniżej, nie oglądam w ogóle, ćwiczę powyżej, oszczędności zawsze miałem ale od momentu wzięcia hipoteki nie mam nic i przez kolejne 23 lata nie będę miał na pewno, zadłużenie zdecydowanie ponad przeciętnej, samochód ma równe 20 lat, a-----l zdecydowanie rzadziej. Kim jestem? Polakiem czy robakiem?
  • Odpowiedz
@JoMaHaa:

Netto? 5 200 PLN
TV - 0h/tydzień - chyba, że doliczymy jututube ale to głównie w formie podcastów, filmiki wieczorem przed snem. Uzbiera się z 2-3h/ tydzień. Screen time wyrabiam w robocie.
Ćwiczę ok. 2-2,5h/ tydzień + aktywność typu chodzenie, bieganie za b0mbelkiem i inne takie. Wg zegarka jestem bardzo aktywny
Oszczędności? - Z
  • Odpowiedz
@Hi_Lo_Hi: u emerytów to tv działa 24h, u mnie to dzieciak trochę bajki pooglądać i tyle. Jak usnie to się puści jakieś ranczo na netflixie ale raczej tego się nie ogląda tylko tak sobie leci w tle. Film to się poogląda raz w miesiącu i tyle. TV z nadajnika telewizyjnego w zasadzie nie oglądamy wogole, czasem z rana puszczę jakas tv śniadaniowa i tyle. Ostatnio po roku czasu dzieciak szybciej
  • Odpowiedz
Zarobki netto około 9K PLN
Oglądanie TV 0h/tydzień
Ćwiczenia 6h/tydzień
Posiada oszczędności
Nie posiada zadłużenia
Posiada auto które ma 4 lata
  • Odpowiedz