Wpis z mikrobloga

@JoMaHaa: te dane są tak głupie, że aż strach xD

Średnio 5h dziennie tv? Zakładając, że jeden dzień jest "nietypowy", to wychodzi 6h/dzień, co przy ludziach siedzących 24/7 na telefonie lub przed netlifxem lub YouTubem jest nierealne (a to przecież duza cześć robo na komputerze) xD

Mam wrażenie, że te dane, to zlepek różnych środowisk:
- przeciętne wynagrodzenie z
  • Odpowiedz
@JoMaHaa: nic się nie zgadza. Zarabiam mniej, nie oglądam tv, 1h w tygodniu pływania, mam jakieś tam oszczędności, zadłużenia nie posiadam, auta nie mam, a-----l to raz na pół roku.
  • Odpowiedz
@JoMaHaa: zarabiam poniżej przeciętnej, kredyt powyżej (nawet po rozbiciu na 5 osób bije to na głowę), auto 20 lat. Alko tylko na wakacjach (ostatni raz prawie 2 lata temu piłem cokolwiek z alko), tv brak (nadrabiam netem), ćwiczenia wyrabiam średnia dwukrotnie w 1 dzień. Chciałem powiedzieć bongo ale jak zwykle w CH. wygralem
  • Odpowiedz
@JoMaHaa Mnie zawsze zastanawia jak jest określane to oszczędzenie. Czy to tylko wpływ na konto oszczędnościowe czy jednak coś więcej? Pewnie jest wiele osób, które nie mają konta oszczędnościowego ze względu na gownoprocent, ale mogą zarazem kupować akcje czy obligacje
  • Odpowiedz
@mkkud: Wstawiłem link do Polskiej Agencji Prasowej powołującej się na GUS, według którego jest to 5 600 pod koniec poprzedniego roku. Od 1 stycznia 2025 minimalna została podniesiona, więc obecnie średnia jest z dużym prawdopodobieństwem jeszcze wyższa.
Z d--y to jest rzucanie kwot bez żadnego przełożenia merytorycznego
  • Odpowiedz
@heniek_8: no to powiedzmy że przeciętny posiada oszczędności tak jak mówisz.
Właśnie wrzuciłeś do jednego wora ludzi którzy mają odłożone od niedawna 150zł na czarną godzinę i tych którzy mogą odkładać 150zł dziennie.
Jeśli rozbijesz populację na więcej niż dwie grupy to ta grupa która nie posiada żadnych oszczędności będzie największa
  • Odpowiedz