Aktywne Wpisy

Teuvo +80
odpadła mi taka cześć od opiekacza ale działa nadal czyli było niepoczebne
źródło: temp_file2589944012504588732
PobierzMimo że zbliżam się powoli do 40-stki, nigdy nie korzystałem z ebooków. Ale chyba nadszedł czas. Czy ja dobrze rozumiem, że ceny #ebook w porównaniu z #ksiazki są niewiele niższe i do tego nie będę ich miał na własność? Pierwsza lepsza klasyka w cenie 40 zł za ebook to jakaś przypadek czy ja nie rozumiem idei? Jak do tego podejść racjonalnie, żeby poczytać literaturę piękną, a nie ładować

53 minuty próbowałem się dodzwonić do rejestracji szpitala wojskowego we Wrocławiu. Byłem 13 jak zadzwoniłem. Po 53 minutach kiedy połączenie przerwano byłem 9.
Płać grzecznie składkę zdrowotną i zdychaj jakbyś chciał z niej skorzystać( ͡° ͜ʖ ͡°).
#wroclaw #medycyna #zdrowie
źródło: Screenshot_20250903-115145__01
Pobierz@NaglyAtakGlazurnika: A napomknij tylko zeby przynajmniej w jakims stopniu ucywilizowac NFZ (czytaj sprywatyzowac calkowicie lub czesciowo) to pierwszy argument:
a kto cie wyleczy jak bedziesz mial raka?
Taka beke mam zawsze z tego ze glowa mala :D
Tak ciężko zrozumiec?
Poza tym, pokaralo to ciągłe wpieprzanie McDonalds
@paula_pila: Procedura DILO powiadasz?
Rodzinny wystawil DILO+CITO. najblizszy termin USG na NFZ 2 miesiace. Prywatnie zalatwione "pojutrze". Niecaly tydzien od przeswietlenia matka zmarla.
Mialem ja wykopac na ten termin z NFZ?
Z badaniami obrazowymi jest to samo. Byle proste usg na nfz jest w pół roku. Za gotówkę terminy w 3 dni.
@gorzki99: Tak! Jestem za!
https://www.boredpanda.com/blog/wp-content/uploads/2021/09/614afc75e4310_0w833r4blmq61__700.jpg
źródło: 614afc75e4310_0w833r4blmq61__700
Pobierz@gorzki99: masz sprywatyzowaną stomatologię i ludzi nie stać na leczenie zębów, a to są przecież relatywnie tanie zabiegi xD
A BO W USA!!!
:DDD
Tak jest w usa a tak w pl. Chcesz jeszcze cos porownywac?
źródło: image
Pobierz@gorzki99: Przecież prywatyzacja NIC nie zmieni. Problem to jest właśnie obecna forma, która niby jest publiczna ale tak naprawdę jest na wpół sprywatyzowana. Bo niby masz NFZ ale ci sami lekarze mają własną praktykę.
Przecież to jest idealny przykład konfliktu interesów. Masy rzeczy nie da się załatwić publicznie, bo łapiduch przez opóźnianie wymusza, żebyś zapłacić legalną łapówkę w formie
@Ogau: I mam panstwowy NFZ z ktorego na plukanie ucha musze czekac 2-3 miesiace. 2-3 miesiace mam chodzic gluchy na jedno ucho? (nie polecam). No wiec i tak ide prywatnie czyli place podwojnie. Moze wystarczy placic raz?
@Escalade: Czyli place im 2x. Raz w skladce a raz jak ide do nich prywatnie. Tobie to pasuje?
@gorzki99: Możemy coś porównać. Pod warunkiem, że w danym zakresie Twoja wiedza będzie wykraczała poza spytanie chatbota AI.
Ile kosztuje endo biodra w usa a ile w pl.
Bo jakos od razu mi to przyszlo do glowy ze w usa bedzie drozej niz w pl. Wpisalem. Okazalo sie ze tak. Jesli twierdzisz ze jest inaczej to pokaz.
@NaglyAtakGlazurnika: W pracy to bym jeszcze dal rade. Ale jak normalnie slyszysz na oba uszy a nagle tylko na jedno to prawie pod auto wpadlem :P (i raz prawie wpierdziel od sebusiow zgarnalem :DD)
Austria plukanie ucha: wchodzisz z ulicy do lekarza we wiosce i za 15 min wychodzisz przeplukany
Polska