Wpis z mikrobloga

Jak macie raka lub poważną chorobę, nie liczcie na NFZ.
53 minuty próbowałem się dodzwonić do rejestracji szpitala wojskowego we Wrocławiu. Byłem 13 jak zadzwoniłem. Po 53 minutach kiedy połączenie przerwano byłem 9.
Płać grzecznie składkę zdrowotną i zdychaj jakbyś chciał z niej skorzystać( ͡° ͜ʖ ͡°).
#wroclaw #medycyna #zdrowie
NaglyAtakGlazurnika - Jak macie raka lub poważną chorobę, nie liczcie na NFZ.
53 minu...

źródło: Screenshot_20250903-115145__01

Pobierz
  • 203
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Płać grzecznie składkę zdrowotną i zdychaj jakbyś chciał z niej skorzystać( ͡° ͜ʖ ͡°)

@NaglyAtakGlazurnika: A napomknij tylko zeby przynajmniej w jakims stopniu ucywilizowac NFZ (czytaj sprywatyzowac calkowicie lub czesciowo) to pierwszy argument:
a kto cie wyleczy jak bedziesz mial raka?

Taka beke mam zawsze z tego ze glowa mala :D
  • Odpowiedz
DILO i niby wtedy bez kolejki albo dużo szybciej, ale to muszą się wypowiedzieć Ci z rakiem

@paula_pila: Procedura DILO powiadasz?
Rodzinny wystawil DILO+CITO. najblizszy termin USG na NFZ 2 miesiace. Prywatnie zalatwione "pojutrze". Niecaly tydzien od przeswietlenia matka zmarla.

Mialem ja wykopac na ten termin z NFZ?
  • Odpowiedz
@paula_pila: DILO to fikcja. Nawet na grupę inwalidzką czekasz 6-8 miesięcy od dnia złożenia wniosku i dokumentów medycznych i to że masz raka to nie jest wystarczający powód do przyspieszenia terminu. Baba w Powiatowym Centrum Orzekania o Niepełnosprawności ci wytłumaczy że inni mają gorzej i musisz czekać xD.

Z badaniami obrazowymi jest to samo. Byle proste usg na nfz jest w pół roku. Za gotówkę terminy w 3 dni.
  • Odpowiedz
  • 1628
sprywatyzowac calkowicie lub czesciowo

@gorzki99: masz sprywatyzowaną stomatologię i ludzi nie stać na leczenie zębów, a to są przecież relatywnie tanie zabiegi xD
  • Odpowiedz
przynajmniej w jakims stopniu ucywilizowac NFZ (czytaj sprywatyzowac calkowicie lub czesciowo)

@gorzki99: Przecież prywatyzacja NIC nie zmieni. Problem to jest właśnie obecna forma, która niby jest publiczna ale tak naprawdę jest na wpół sprywatyzowana. Bo niby masz NFZ ale ci sami lekarze mają własną praktykę.
Przecież to jest idealny przykład konfliktu interesów. Masy rzeczy nie da się załatwić publicznie, bo łapiduch przez opóźnianie wymusza, żebyś zapłacić legalną łapówkę w formie
  • Odpowiedz
masz sprywatyzowaną stomatologię i ludzi nie stać na leczenie zębów, a to są przecież relatywnie tanie zabiegi xD

@Ogau: I mam panstwowy NFZ z ktorego na plukanie ucha musze czekac 2-3 miesiace. 2-3 miesiace mam chodzic gluchy na jedno ucho? (nie polecam). No wiec i tak ide prywatnie czyli place podwojnie. Moze wystarczy placic raz?
  • Odpowiedz
Tak jest w usa a tak w pl. Chcesz jeszcze cos porownywac?

@gorzki99: Możemy coś porównać. Pod warunkiem, że w danym zakresie Twoja wiedza będzie wykraczała poza spytanie chatbota AI.
  • Odpowiedz
@Rad-X: nie gadaj glupot. Moja mama prqcowala pare mies na recepcji na Borowskiej, wracala do domu wyczerpana. Kierownictwo recepcji gowno robi, ale normalni pracownicy maja taki zapieprz, ze czesto nie ma kiedy i komu odebrac, tam nie ma osobnej osoby do obslugi telefonow, oczywiscie etatow nie ma, pracuja minimalna liczba pracownikow. Przerw tez nie maja za bardzo.
  • Odpowiedz
@DziadLab: OK jak masz dostep do innych zrodel i ci sie chce to zweryfikuj co wkleilem.

Ile kosztuje endo biodra w usa a ile w pl.

Bo jakos od razu mi to przyszlo do glowy ze w usa bedzie drozej niz w pl. Wpisalem. Okazalo sie ze tak. Jesli twierdzisz ze jest inaczej to pokaz.
  • Odpowiedz
jednocześnie rodzinny nie wystawi ci zwolnienia lekarskiego, bo po co, przecież głuchy na jedno ucho jesteś zdolny do pracy.

@NaglyAtakGlazurnika: W pracy to bym jeszcze dal rade. Ale jak normalnie slyszysz na oba uszy a nagle tylko na jedno to prawie pod auto wpadlem :P (i raz prawie wpierdziel od sebusiow zgarnalem :DD)

Austria plukanie ucha: wchodzisz z ulicy do lekarza we wiosce i za 15 min wychodzisz przeplukany
Polska
  • Odpowiedz