Aktywne Wpisy

Wyaderny +732
#swarzedz #ciekawostki
Kupiłem książkę w antykwariacie, a tam pomiędzy stronami "wiadomość w butelce" :D
Kupiłem książkę w antykwariacie, a tam pomiędzy stronami "wiadomość w butelce" :D
źródło: 20250928-201244-edit-20251010170209
Pobierz
TP53 +20
Zastanawiam sie czy nie przygarnąć 5 letniej kotki, ktora byla do tej pory bezdomna. Kotka po operacji uszka, odrobaczona, zaszczepiona. Co myslicie? Odnajdzie sie w mieszkaniu z 7 letnim dzieckiem? Wczesniej nie mielismy kota. To bylaby duza zmiana dla niej bo z obiezyswiata stala by sie niewychodzacym kotem. Podobno tulisinska i łasząca się.
#koty #kitku #pokazkota
#koty #kitku #pokazkota
źródło: 1000030658
Pobierz

1) Facebook - największe w internecie skupisko chłopskiego rozumu, mariuszyzmu, foliarstwa, grażynizmu. Stare baby siedzą i komentują politykę i obrazki wygenerowane przez sztuczną inteligencję. Moderacji zero. Szkoda czasu tam w ogóle zaglądać w 2025.
2) Fora phpBB by Przemo - wszystkie umarły z wyjątkiem... Elektrody i Garsoniery xD
3) Reddit - bańka, gdzie jesteś minusowany gdy nie zgadzasz się z ogólnie przyjętą narracją, jeszcze większa dyktatura moderacji niż tutaj. Niewygodny styl, dużo klikania i rozwijania wątków.
4) X dawniej Twitter - tyle spamu i botów, że Rumun się chowa, tagi działają tylko umownie, nie wiadomo kto z kim dyskutuje - pisząc Tweeta wysyłasz go w kosmos licząc że ktoś to przeczyta. Moderacji zero.
5) Discord - bardziej coś na zasadzie kółka wzajemnej adoracji niż miejsca do jakiejkolwiek dyskusji na poważnie, niewidoczne z zewnątrz
6) Hejto, lurker i inne kopie wykopu - nic ostatecznie nie wypaliło na taką skalę jak pierwotnie zakładano
#wykop #internet #przemyslenia #przemysleniazdupy
źródło: temp_file7496270024921333556
PobierzWykop już nie jest tym samym miejscem co kiedyś, mam konto już 10 lat i obserwuję jak to miejsce upada. Juz nie wchodzę tutaj żeby przeczytać wiadomości na głównej bo jak trafi się chociaż jedna na dziesięć bez manipulacji czy farmy w komentarzach to święto.
Pamiętasz że jeszcze przed covidem byli tutaj twórcy treści, a nie sami bajciarze? Pamiętasz wpisy
źródło: 1000038902
Pobierzźródło: image
Pobierz@Lolenson1888: Ale fajnie, że to sprecyzowałeś. Bo jest całkiem sporo nadal działających forów na wysokim poziomie, tylko większość przeniosła się z nierozwijanego phpBB na IPB albo Discourse czy Flarum ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@open_or_die: prawda że ruchu mało ale i tak raczysz żartować
#famemma i inne pato tagi - lubisz nie lubisz, tętnią życiem, praktycznie osobny świat tuż obok
pomniejsze tagi jak #anime czy #gamedev, dużego ruchu niema, 1-3 wpisy na dzień i parę komentarzy ale można normalnie wbić zapytać
@Lolenson1888: Nie no na Hejto możesz być zminusowany tylko za to że nie zgadzasz się z ogółem. Takie kółko wzajemnej adoracji freethinkerów bazujących na tym że nie używają wypoka.
na r/Warszawa 90% postów to szukanie jakieś knajpy albo usługi (gdzie nawet ludzie dzielnicy nie podają, ni c---a nie chciałoby mi się jeździć godzinę do
albo na subach związanych z grami masz bany za udzielanie się na "prawicowych" subach czy krytykoawnie czegokolwiek co tęczowe XD
jedyne do czego reddit jest użyteczny to chyba +18 suby XD
@przegro_pisarz: chyba ze przychodzisz z wykopu i jestes shitposterem to cie jada jak po masle ze wszedles do nich spoza ich koleczka lizania sie do jajach