Aktywne Wpisy

SystemHalted2_0 +145
Moment przejścia z Windows 11 na Fedorę był chyba najlepszą decyzją od bardzo dawna. Serio, jakby ktoś mi wcześniej powiedział, że system może nie walczyć ze mną tylko po prostu działać, to bym nie uwierzył. To dojrzały, szybki i elegancki system, który daje mi pełną kontrolę i nie próbuje na każdym kroku wciskać konta online, telemetrii, reklam ani asystentów z AI, których nikt nie prosił.
System wstaje błyskawicznie, nie mieli dyskiem w tle,
System wstaje błyskawicznie, nie mieli dyskiem w tle,
źródło: temp_file1560360692872629706
Pobierz
naganiaczherculesa +388
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

1) Facebook - największe w internecie skupisko chłopskiego rozumu, mariuszyzmu, foliarstwa, grażynizmu. Stare baby siedzą i komentują politykę i obrazki wygenerowane przez sztuczną inteligencję. Moderacji zero. Szkoda czasu tam w ogóle zaglądać w 2025.
2) Fora phpBB by Przemo - wszystkie umarły z wyjątkiem... Elektrody i Garsoniery xD
3) Reddit - bańka, gdzie jesteś minusowany gdy nie zgadzasz się z ogólnie przyjętą narracją, jeszcze większa dyktatura moderacji niż tutaj. Niewygodny styl, dużo klikania i rozwijania wątków.
4) X dawniej Twitter - tyle spamu i botów, że Rumun się chowa, tagi działają tylko umownie, nie wiadomo kto z kim dyskutuje - pisząc Tweeta wysyłasz go w kosmos licząc że ktoś to przeczyta. Moderacji zero.
5) Discord - bardziej coś na zasadzie kółka wzajemnej adoracji niż miejsca do jakiejkolwiek dyskusji na poważnie, niewidoczne z zewnątrz
6) Hejto, lurker i inne kopie wykopu - nic ostatecznie nie wypaliło na taką skalę jak pierwotnie zakładano
#wykop #internet #przemyslenia #przemysleniazdupy
źródło: temp_file7496270024921333556
PobierzTak samo z wyszukiwaniem informacji, kiedyś świetne radziłem sobie z google, później posiłkowałem się Redditem,
To dowaliles xd
Nigdy nie spotkałem się z większą bańka w internecie niż wykop i lewacka bańka. Przecież podczas wyborów i przed to była największa kopalnia ataku na konfederację i prawicę i lizodupsywo dla Trzaskowskiego i platformy. Codziennie na głównej mirko
@Lolenson1888: pejsbuk niby też
Typowe tagi do komentowania, więc wiadomo że podczas wydarzeń jest ruch. A później gorące z------e nimi.
#mecz też nie oglądam ale nie blokuje bo chłopaki fajne memeski wrzucają. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Igrzyska tak samo.
Ogółem to teraz najwięcej czasu spędzam na yt niż w klasycznym necie.