Wpis z mikrobloga

Wiecie co jest najlepsze w wykopie? To, że w polskim internecie nie ma absolutnie żadnej lepszej alternatywy dla tego portalu, i bynajmniej nie jest to reklama xD
1) Facebook - największe w internecie skupisko chłopskiego rozumu, mariuszyzmu, foliarstwa, grażynizmu. Stare baby siedzą i komentują politykę i obrazki wygenerowane przez sztuczną inteligencję. Moderacji zero. Szkoda czasu tam w ogóle zaglądać w 2025.
2) Fora phpBB by Przemo - wszystkie umarły z wyjątkiem... Elektrody i Garsoniery xD
3) Reddit - bańka, gdzie jesteś minusowany gdy nie zgadzasz się z ogólnie przyjętą narracją, jeszcze większa dyktatura moderacji niż tutaj. Niewygodny styl, dużo klikania i rozwijania wątków.
4) X dawniej Twitter - tyle spamu i botów, że Rumun się chowa, tagi działają tylko umownie, nie wiadomo kto z kim dyskutuje - pisząc Tweeta wysyłasz go w kosmos licząc że ktoś to przeczyta. Moderacji zero.
5) Discord - bardziej coś na zasadzie kółka wzajemnej adoracji niż miejsca do jakiejkolwiek dyskusji na poważnie, niewidoczne z zewnątrz
6) Hejto, lurker i inne kopie wykopu - nic ostatecznie nie wypaliło na taką skalę jak pierwotnie zakładano
#wykop #internet #przemyslenia #przemysleniazdupy
Lolenson1888 - Wiecie co jest najlepsze w wykopie? To, że w polskim internecie nie ma...

źródło: temp_file7496270024921333556

Pobierz
  • 182
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lolenson1888 ogólnie wszystko to shit. I robota się zrobiła taka że pracujesz tylko dla pensji , i kobietę ciężko znaleźć. I internet się psuje. Ogólnie świat się psuje
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: No fb ma spoko grupy tematyczne - mam wrażenie, że tu są dawne fora, np. samochodziarskie. Reddit to faktycznie moderacja usuwa połowę wpisów, ale jest duża aktywnosć dość. Na X jest jeszcze większa, ale mam wrażenie, że to taki wykop na sterydach - wszyscy tak są z jakiegoś ekstremalnego poglądu - albo laski co piszą, żeby usunąć wszystkich chłopów, albo chłopy co piszą, zeby zapłodnić wszystkie laski. A wikop
  • Odpowiedz
Ja się zastanawiam właśnie czy jestem za stary i po po prostu nie potrafię się we współczesnym internecie odnaleźć czy też może internet z roku na rok staje się coraz bardziej bezużytecznym wynalazkiem. Chociaż na różnych forach czy portalach w latach 00 bawiłem się znakomicie, pisząc recenzje i dyskutując tak wynalazków takich jak Discord nie potrafię ogarnąć.

Tak samo z wyszukiwaniem informacji, kiedyś świetne radziłem sobie z google, później posiłkowałem się Redditem,
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: 3) Reddit - bańka, gdzie jesteś minusowany gdy nie zgadzasz się z ogólnie przyjętą narracją, jeszcze większa dyktatura moderacji niż tutaj. Niewygodny styl, dużo klikania i rozwijania wątków.

To dowaliles xd

Nigdy nie spotkałem się z większą bańka w internecie niż wykop i lewacka bańka. Przecież podczas wyborów i przed to była największa kopalnia ataku na konfederację i prawicę i lizodupsywo dla Trzaskowskiego i platformy. Codziennie na głównej mirko
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: Reddit jeszcze jest alternatywą w przypadku subów o konkretnej tematyce, dużym jego plusem są też ogromne społeczności gierek niszowych.
  • Odpowiedz
@Olsea jak cię nie interesują to tak.
Typowe tagi do komentowania, więc wiadomo że podczas wydarzeń jest ruch. A później gorące z------e nimi.

#mecz też nie oglądam ale nie blokuje bo chłopaki fajne memeski wrzucają. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Igrzyska tak samo.
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: ostatnio miałem taką rozkminę, że na fb dzieje się znacznie więcej niż na wykopie. Mam tu na myśli grupy tematyczne, odnioslem wrażenie, że nie ma tam aż tylu słynnych Grażyn. No ale może się mylę, a wypok to już dla mnie chyba działa jak syndrom sztokholmski, niby dziadostwo, ale jakoś nie mam ochoty odchodzić na stałe.

Ogółem to teraz najwięcej czasu spędzam na yt niż w klasycznym necie.
  • Odpowiedz