Wpis z mikrobloga

Jednym z najgłupszych argumentów (ogólnie pojętej) polskiej prawicy jest to podział imigrantów na "zarobkowych" i "socjalnych". Zupełnie tak jakby wszyscy nie byli zarobkowi, a politycy nie luzowali by prawa (patrz pis) ze względu na naciski biznesu.

I tak potem wszelkiego rodzaju konfedepisiory potem kręcą w nieskończoność spin o fajnych i niefajnych imigrantach nie rozumiejąc, że biorą udział w grze o zgarnianie elektoratu politycznego na pustych frazesach i robiąc za miniony wielkiego biznesu, którym najbardziej zależy na deregulacji imigracji.

~ https://wykop.pl/link/7760043/przypomnienie-milion-migrantow-z-azji-i-afryki-chcial-sciagnac-pis-do-polski/komentarz/132311035/

#codziennykonfiarz #olfunkybastard #antykapitalizm #bekazprawakow #polityka #neuropa #biznes #bekazlibka #bekazkonfederacji #pracbaza #januszebiznesu #januszex #bekazpisu #bekazpo #goombacontent #goomba
Kryspin013 - Jednym z najgłupszych argumentów (ogólnie pojętej) polskiej prawicy jest...

źródło: fajniimigranci_trademark

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

którym

@Kryspin013: oczywista oczywistość. Ci wszyscy migranci co w Polsce złamali prawo w medialnych sprawach, byli na terenie polski legalnie xd często na pisowskiej wizie. Konfa dojdzie do wladzy z PiSem i jeszcze więcej migrantów ściągną.
  • Odpowiedz
@Kryspin013 prawaki to powinny wykonać taki eksperyment społeczny: wymazać mordy sadzą, udać się do miasta wojewódzkiego i poszukać tego mitycznego socjalu, który czeka w Polsce na kolorowych za nicnierobienie. Powodzenia w poszukiwaniach:)
  • Odpowiedz
@JakubKKKKKK polacy nie chcą cieżko pracować za 3500 a upaińcy (ten nasz wróg wiadomo) chce i to jest ok bo to świetny biznes u memcena, a teraz bierzmy gaśnice i atakujmy rzymian za to że kręcą korbą w głowach polek które nie chcą dawać d--y takim skrajnym przygłupom. Ja tam wiem kto jest winny wszystkiemu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
kamil-tumuletz - @JakubKKKKKK polacy nie chcą cieżko pracować za 3500 a upaińcy (ten ...
  • Odpowiedz
@Kryspin013 tylko że problemy na Zachodzie sprawiają w dużej mierze dzieci i wnuki imigrantów zarobkowych już urodzone tam z tamtejszym obywatelstwem, który kraj pochodzenia rodziców i dziadków znają tylko z wakacji.
  • Odpowiedz
@Kryspin013: bo oni nie kumają, że imigrant coś po pracy musi robić. Po czasie ściąga rodzinę i wprowadza swoje zwyczaje. Oni by chcieli, żeby Filipińczyk czy inny Hindus pracował 24h na dobę, 7 dni w tygodniu i nie wyściubił nosa poza lokalny Januszex.
  • Odpowiedz
Jesli chcą r-------ć swoją gospodarkę wyrzucając imigrantów i niszcząc życie wielu ludziom, to należy im pozwolić. Jak gospodarka upadnie, to moze się zastanowią.

@JakubKKKKKK: opowiedz o potężnym ratunku gospodarki kiedy Ukraińcy będą mieli dofinansowanie do emerytury sponsorowane przez polskiego podatnika po miesiącu pracy. Przedstaw wyliczenia. Bo dla mnie wygląda to jak branie 300 pln u bociana żeby pokazać jak to nam słupki w górę idą.
  • Odpowiedz
@Usmiech_Niebios: nie widzę sensu w tłumaczeniu tego, bo i tak wiem że nie trafi. Wyrzućcie imigrantów i tyle. A nie, przecież konfiarze i pisowcy jak dojdą do władzy to w interesie januszy nie wyrzucą ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ja zaakceptowałem że nie da się powstrzymać prymitywnej antimigracyjnej propagandy. Nie będę z nią walczył
  • Odpowiedz
@JakubKKKKKK: wytłumacz zatem olbrzymi zysk płynący z tego dofinansowania emerytur ukraińskich do poziomu polskiego. A potem zrób to samo dla projektu z bangladeszem.
No i wyrzucą, nie wyrzucą - obecny rząd sprawił że w dalszej perspektywie czasowej będzie nas to drogo kosztować więc przesunięcie zeitgeistu na nacisk by imigrantów nie było to już plus. Każdy widział jak ten imigrancki wzrost pkb skończył się w innych krajach, ja wolę Polskę biedniejszą
  • Odpowiedz
Dobra bo idę grać. Umowę wprowadził rząd PO-PSL. Obecna koalicja jest dużo szersza. Wprowadził to w 2012. PiS wprowadził to z Białorusią. Taka umowa jest standardową umową w wielu państwach. Polacy w innych też to mają.

Ta emerytura przysługuje po bardzo wielu obostrzeniach. Np. musisz mieszkać w Polsce.
Pomimo obowiązywania w od 13 lat wiece ile ukraińców okrada nasze państwo? Koszt wszystkich emerytur i rent dla Ukraińców wyniósł chyba 1,2 miliona złotych w roku
  • Odpowiedz
@JakubKKKKKK: no zerknijmy na ten artykuł:

W 2017 r. dopłaty do emerytury lub renty dostawało z ZUS 264 Ukraińców, cztery lata później 1215, a w 2022 r. już 1205 osób. "W ciągu sześciu lat kwoty z ZUS wydane tylko na renty dla obywateli Ukrainy wzrosły ponaddziesięciokrotnie. Ze 120 tys. w 2017 r. do 1,2 mln zł w ubiegłym roku" - napisano.

I pytanie, przy tej ilości Ukraińców jaką mamy w
  • Odpowiedz
@Kryspin013: Tymczasem w Głogowie atak na budkę z kebabem należącej do obywatela Bangladeszu, najpierw maczetami, potem były strzały w budkę z broni pneumatycznej. To o co w końcu chodzi? O to, czy pracują, czy jednak o "czystą rasowo Europę"? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@Kryspin013: Tymczasem w Głogowie atak na budkę z kebabem należącej do obywatela Bangladeszu, najpierw maczetami, potem były strzały w budkę z broni pneumatycznej. To o co w końcu chodzi? O to, czy pracują, czy jednak o "czystą rasowo Europę"? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@MeandrycznaMonaterka: czubkom mamionym przez konfę i pis nie dogodzisz xd
  • Odpowiedz