Aktywne Wpisy
BrakWolnegoLoginu +234
W takim kraju zyjemy xD Mlodzi doslownie mowia wprost jakie maja problemy, a boomerzy im mowia, ze wcale takich nie maja I wypisuja przy tym litanie o tym, ze kiedys to bylo tera to nie jest. Sam jestem inzynierem lvl28, zarabiam 4800 do reki w biurze. Umowe o prace na rok dostalem po 9 miesiacach okresu probnego na umowe zlecenie, w niemieckim korpo xD Nie wiem co mam robic innego, zeby zaczac
źródło: chrome_screenshot_29 Oct 2025 12_52_44 CET
Pobierz
tangens_kutangens +100
Słuchajcie wreszcie dane było mi zapoznać się z #kouros. Nie znam się w ogóle na #perfumy więc zrobiłem kilka wycieczek po perfumeriach i zamówiłem odlewki paru kultowych śmierdzieli. xD Moim celem było noszenie jednego zapachu przez jeden dzień i chciałem podzielić się spostrzeżeniami na temat tego mocarza. xD
YSL Kouros - spryskałem się nim po południu żeby uniknąć ryzyka noszenia tego przez cały dzień. Pierwsze, co mi
YSL Kouros - spryskałem się nim po południu żeby uniknąć ryzyka noszenia tego przez cały dzień. Pierwsze, co mi
źródło: yves-saint-laurent-kouros-woda-toaletowa-100ml
Pobierz

Myślę, że wyraźnie widać kiedy podejmowałem decyzję o zmianie kierunku.
Waga waha się drastycznie z dnia na dzień zależnie od aktywności na siłowni i spożywanych posiłków ale trendy 7 dniowe są bardzo klarowne.
Zastanawiam sie natomiast czy takie cykle powinny być dłuższe? Robię to czysto amatorsko.
Wzrost 172 cm
#mikrokoksy #dieta #silownia #odzywianie #waga #odchudzanie
źródło: waga
PobierzOkoło 40–60% dorosłych Polaków nie rozumie konceptu „codziennego ważenia w celu uśrednienia danych i obserwacji trendu” – rozumianego jako logiczny proces eliminacji szumu i wychwytywania trendów.
Dolna granica (~40%) to osoby bez wystarczających kompetencji matematycznych, statystycznych lub logicznych.
Górna granica (~60%) uwzględnia tych, którzy teoretycznie potrafią, ale w praktyce myślą heurystykami i nie stosują tej wiedzy do rzeczywistości.
Jeżeli tak to są wady i zalety krótszego/dłuższego okienka. Wadą krótszego jest to, że może bujać przez np. skoki w weekend, których nie będzie widać w piątek jak okienko to 4dni.
Wadą dłuższego okienka jest opóźnienie w reakcji na zmiany np. z wczoraj ("mocniej uśrednia się pomiar").
Ja korzystam z arytmetycznej średniej kroczącej z 7 dni i wykładniczej średniej,
@In_thrust_we_trust: no wlasnie miedzy innymi o to pytam, cykle powinny byc jak dlugie?
@nilfheimsan: nie chodzi o to że mają mieć jakąś konkretną długość a bardziej o to, że skoro po trzech miesiącach masy już musisz wchodzić na redukcję, to znaczy że zdecydowanie za dużo na niej wp*erdalasz. Jest to kontrproduktywne, bo w skali roku spędzasz na hamującej progres redukcji sześć miesięcy zamiast np trzech, a tempo progresu miesiącach masy jest
Najlepiej po prostu rób jakościową masę przez cały rok, i tylko lekką redukcję przed wakacjami i tyle. I po 3-4 latach zrobisz konkretną redukcję docelową
2. Naturalni nie rosną liniowo po ~10–12 tygodniach masa staje się coraz bardziej tłuszczowa, więc dłuższe cykle są często mniej efektywne.
3. Rotacja 3m masa / 1m redukcja utrzymuje efektywność biologiczną resetuje wrażliwość anaboliczną, pozwala iść dalej bez balastu.
4. Długa masa ≠ więcej mięśni. większość ludzi rośnie skokowo, nie liniowo. 3 miesiące dobrze