Wpis z mikrobloga

Możecie mi powiedzieć skąd szary człowiek (ja) ma wziąć takie pieniądze zwykle auto na dojazdy do pracy 4-10 km? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
jmuhha - Możecie mi powiedzieć skąd szary człowiek (ja) ma wziąć takie pieniądze zwyk...

źródło: 1000018819

Pobierz
  • 101
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@jmuhha zawsze możesz kupić gruza za 2k i jeździć.

A jak chcesz auto w tej cenie, to zarabiaj dużo L, oszczędzaj albo dorabiaj
  • Odpowiedz
@jmuhha: Na dojazdy do pracy 5 km potrzebujesz auta za 5-10k zł a nie takiego za 50k+. Natomiast jak chcesz auto za 50k+ to musisz zarabiać tyle, żeby być w stanie tyle odłożyć w relatywnie krótkim czasie 1-3 lat. Innymi słowy musisz pracować tam, gdzie płacą 8-10k netto. Nie chciało się nosić teczki, to teraz trzeba kopać dołeczki.
  • Odpowiedz
@patryk-kabacinski-1: To co piszę, to to, że skoro potrzebujesz auta na dojazdy i tylko po to, to nie kupujesz auta za 66k, szczególnie, jak nie masz na to pieniędzy xD do 20k kupisz auto na gaz, którego eksploatacja kosztuje grosze, a które bez problemu spełni swoją funkcje, a i będzie mieć ciekawe wyposażenie i wygodę jazdy. W międzyczasie możesz odłożyć i dopiero wtedy, jeśli potrzebujesz (lub jeśli chcesz), to kupujesz
  • Odpowiedz
@patryk-kabacinski-1: właśnie czytam i kisne xd to ja zarabiając trochę powyżej średniej krajowej kupuje auto za podobne pieniądze, a z komentarzy wynika, że mi to do niczego nie potrzebne i mam jeździć gruzem który spędzi połowę czasu na warsztacie.
  • Odpowiedz
według mnie auta firmowe powinny mieć naklejki po bokach z logo i nazwa firmy, tak na pół auta co najmniej - skończyłoby to przeświadczenie w ludziach że każdy jeździ drogim autem, tylko nie oni.

@Ruotian: Często można to poznać po tablicach rejestracyjnych, bo pule dla właścicieli prywatnych i firm są inne, ale że nie jest to zunifikowane, to nie zawsze tak łatwo to wyłapać.
  • Odpowiedz
@jmuhha: Jeśli pracujesz jako szary człowiek to może i jak było cię stać to lepiej jak cię nie stać bo by cię w robocie zjedli że jeździsz lepszym autem np od kierownika. Ja tak kiedyś miałem jak pracowałem w kołchozie po 2 msc przyjechałem autem za 30k i się zesrał kierowniczek bo on 18 letnim passatem jeździ a tu zwykły robol lepsze auto od niego XD
  • Odpowiedz
@Ruotian: leasing to nie są darmowe auta, ludzie je biorą bo zmniejszają podstawę opodatkowania więc lepiej jest wydać na auto z firmowych, nieopodatkowanych jeszcze pieniędzy niż robić to samo z środków własnych od których zapłaciło się już podatek.
  • Odpowiedz