Wpis z mikrobloga

Możecie mi powiedzieć skąd szary człowiek (ja) ma wziąć takie pieniądze zwykle auto na dojazdy do pracy 4-10 km? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
jmuhha - Możecie mi powiedzieć skąd szary człowiek (ja) ma wziąć takie pieniądze zwyk...

źródło: 1000018819

Pobierz
  • 101
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@adam-mleczny: Zgadza się. Moja kobita jeździ ~6-8km do roboty spokojną drogą i benzynowy Yaris 1.0 zagrzewa się do normalnej temperatury silnika dopiero w połowie trasy. A większe auto, szczególnie diesel pewnie po dojeździe na miejsce. Do takich "jednoosobowych" dojazdów i na drobne zakupy to powinny być właśnie małe elektryki. Nieprzekombinowane, tyle, żeby na łeb nie padało przez te parę minut - i bez wielkich baterii = TANIE.
  • Odpowiedz
według mnie auta firmowe powinny mieć naklejki po bokach z logo i nazwa firmy

@Ruotian: A auta w leasing / na kredyt wielki napis na boku 'WŁASNOŚC BANKU'?

Nie zapominajmy oznaczyć również telefonów wziętych na raty / służbowych co by przypadkiem ktoś nie pomyślał że Kowalskiego stać na nowego Iphonea
  • Odpowiedz
według mnie auta firmowe powinny mieć naklejki po bokach z logo i nazwa firmy, tak na pół auta co najmniej -

@Ruotian: a auta prywatne imię i nazwisko właściciela z jego mordą, skończy się że stary pożyczył dziecku furę a ono o--------a
  • Odpowiedz
@ATAT-2: a co to ma wspolnego z prywatnymi rzeczami? Auto firmowe ktore jest w leasing nie jest Twoje, wiec z czym masz problem ze naklejka firmy ktora wziela to auto w leasing jest umieszczona na tym aucie? Wyglada jakby lekko Ci gacie zmienily kolor na brazowy z tego powodu, czyzby komentarz trafil w Twoj czuly punkt? Jezdzisz autem firmowym ale wstyd Ci ze pracujesz w takiej firmie czy o co
  • Odpowiedz
@CzeskaKura_ZLOMBOL: jak firmy robily projekty wspolfinansowane przez UE, to mialy obowiazek przyklejac takie nalepki wszedzie, zeby bylo to widoczne. Powstala droga w gminie ale ze srodkow UE? Tablica na poczatku z obu stron ze to z Unii pieniadze. Czy to juz ten Twoj komunizm?
Tak, firma biorac auto w leasing nie bierze srodkow z UE, ale co Ci przeszkadza w tym zebys na aucie firmowym mial nazwe i logo tej
  • Odpowiedz
@Starr: o kolejny, dlaczego mialaby mnie d--a piec? Czy jezeli dostajesz firmowe auto to nie chcesz "reklamowac" tej firmy autem ktorym jezdzisz? Po czesci koszty tego leasingu by sie zwracaly, bo jezdzac po miescie reklamujesz firme - na dostawczych autach jakos napis "hydraulik" albo "pompy ciepla heniek i spolka" nie jest niczym zlym, dlaczego wiec umieszczanie takich napisow na osobowych autach byloby debilizmem?
  • Odpowiedz
@jmuhha: Pozwól, że Ci odpowiem: leasing albo kredyt (akurat zwolenniczką kredytów na auto nie jestem, bo to co najmniej niepoważne xD)
Mam swoją firmę (nie jdg), mam leasing na samochód, ale wcale nie musiałam. Mogłam kupić coś tańszego, ale z próżności wzięłam w leasing - wcale nie taki drogi jak na obecny rynek - samochód (170k zeta). Część kosztów odliczam, ale tylko część. Ponieważ cenę dostałam na tyle dobrą, że
  • Odpowiedz
leasing to nie są darmowe auta, ludzie je biorą bo zmniejszają podstawę opodatkowania więc lepiej jest wydać na auto z firmowych, nieopodatkowanych jeszcze pieniędzy niż robić to samo z środków własnych od których zapłaciło się już podatek.

@delli44: Dokładnie. Z tego co widzę, to niektóre wykopki myślą, że jakby mieli możliwość wzięcia samochodu w leasing, to zamiast pierdziawą za 10k to magicznie by jeździli samochodem za 150k.
  • Odpowiedz