Wpis z mikrobloga

@RockySkywalker pomyśleć że Wyborcza w 1989 roku była dziennikiem o umiarkowanie konserwatywnych prochrześcijańskich poglądach, a przy otwarciu pierwszej redakcji był zaproszony ksiądz katolicki który ją poświęcił.p
  • Odpowiedz
Jak to nie jest inżynieria społeczna, to ja nie wiem co.

@RockySkywalker: no więc wyjaśniam - to jest zarabianie pieniędzy. Do tego uważam że to NIE JEST szkodliwe. Jeśli ktoś jest tak głupi, żeby taki artykuł zniechęcił go do posiadania dzieci, to znaczy że nigdy tych dzieci nie powinien mieć, czyli win-win situation
  • Odpowiedz
@Turin89: jeden artykul nic nie zmienia. Ale faktem jest, ze masowe artykuly tego typu od lat bardzo dzialaja na podswiadomosc i kreuja to co jest 'modne'
  • Odpowiedz
W Danii i w Czechach mają liberalizm, nie żenią się, mają mnóstwo psów i przy tym dodatni przyrost naturalny.

@tombeczka: *troche mniej ujemny.
Dodatniego nie mają już dawno ;) sprawdź współczesne statystyki
  • Odpowiedz
@RockySkywalker: Ta bezinteresowna, gdyby nie nakarmić zwierzaka przez dzień albo dwa, to by na pewno dalej pałał do właściciela tą bezinteresowną miłością (oczywiście, nie można głodzić zwierząt, ale maja one interes w przywiązaniu do człowieka w postaci wyżywienia, dachu nad głową i opieki weterynaryjnej w razie potrzeby).
  • Odpowiedz
@RockySkywalker nie koniecznie. Weź pod uwagę zwykłe s----------e ludzi. Są chętni na czytanie takich bzdur to się pisze. Artykuł pewnie wygląda jak napisany przez trzynastolatka na zaliczenie z Polaka “reportaż” z wymyślonymi cytatami trzydziestolatków mówiących na poważnie ze nigdy się nie znudzą swoim pieskiem. Ja rozumiem babę, ale nie wierzę że się chłop jakiś by tak wypowiedział. Ale Julki będą czytać i zazdrościć innym.
  • Odpowiedz
@tombeczka mieszkałem w 7 krajach i w Danii akurat na psy to maja wywalone, jakas mala garstka wlascicieli a owy liberalizm polega na ogołoceniu faceta w przypadku rozwodu?
Po co typ ma brać ślub skoro wyzwolona dunka za 5 lat wystapi o rozwod przy czym wiąże się to z batalii sądowymi w przypadku dzieci, urzymywaniu ich i braku prawa do sprawowania opieki pod grozbą więzienia i raczej tutaj trzeba dopatrywać sie
  • Odpowiedz
jakkolwiek artykuł jest głupi do cna, to jednak wątpię, by ludzie porzucali myśl o posiadaniu dziecka, bo Wyborcza coś napisała.

@Turin89: oczywiście media nie mają absolutnie żadnego wpływu na kształtowanie światopoglądów i decyzji swoich odbiorców. Dlatego Tusk pierwsze co zrobił po przejęciu władzy to zajął wszystkie media publiczne (PiS tak samo). A jak był cień szansy że TVN kupi kapitał o prawicowych poglądach to na szybko wpisywał stację do spółek
  • Odpowiedz