Aktywne Wpisy

Chcecie mieć dzieci? Ja nie chcę ale mam poczucie że powinienem. Boję się że w pewnym momencie włączy mi się instynkty tacierzyński i będzie już za późno. Czytałem o ludziach którzy mają z tego powodu ciężką depresje.
Uważam że bezdzietność to samolubny wybór. Moi rodzice dużo poświęcili żeby dać mi życie i źle bym się czuł gdybym się nie zrewanżował. Społeczeństwo bardzo potrzebuje nowych ludzi. Miałbym chyba wyrzuty sumienia szczególnie że też
Uważam że bezdzietność to samolubny wybór. Moi rodzice dużo poświęcili żeby dać mi życie i źle bym się czuł gdybym się nie zrewanżował. Społeczeństwo bardzo potrzebuje nowych ludzi. Miałbym chyba wyrzuty sumienia szczególnie że też
Planujesz potomstwo?
- Tak 39.7% (93)
- Nie 39.3% (92)
- Nie wiem 20.9% (49)

KarnetNaGlony +65
Prawie dziś wpadłem w pułapkę
źródło: temp_file1329606556760383759
Pobierz

Jak sobie radzicie z tym, że to teraz macie peak swojego życia i będzie już tylko gorzej? Mam 35 lat, mam zdrowie, dobrą, lekką pracę, pieniądze, hobby, jakiś tam dalszych znajomych, dziewczyny nie mam bo wiadomo jak wygląda obecnie rynek dla fajnych facetów, hipergamia i te sprawy ale nawet już nie chcę, nie warto, generalnie żyje mi się jak pączek w maśle i jestem w tej chwili mega zadowolony.
Zaczyna mnie jednak prześladować myśl, że niestety jestem co raz starszy i może być tylko gorzej. Zdrowie w końcu się skończy, będę co raz mniej sprawny, możliwe że i w końcu w pracy nie będę mógł nadążyć za młodszymi bo jednak w mojej branży preferuje się młodych, rodzice też co raz starsi, możliwe że będzie trzeba się jakoś nimi zająć a znajomi mogą się wykruszyć bo związek czy dziecko.
No i właśnie czy macie takie myśli? Jak sobie z tym poradzić? Czy da się w ogóle? Jakieś książki filozoficzne? Jakiś psycholog? Nie chcę za 20 lat z utęsknieniem wspominać dzisiejszych czasów, chcę prowadzić co raz ciekawsze i lepsze życie, coś jak Makłowicz...
#filozofia #zwiazki #przemijanie #wykop30plus #wykop40plus
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
@mirko_anonim: skoro nic z tym nie możesz zrobić, to się nie przejmuj ¯\(ツ)/¯
Jak się martwisz sprawnością to siłownia. Jestem w twoim wieku i jestem coraz sprawniejszy względem siebie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
@Bestia_z_Jellystone
If u dont know, dont worry..