Wpis z mikrobloga

Mordeczki, macie jakieś sprawdzone patenty na ciuchy trenigowe?

Nie licząc wakacyjnych wyjazdów, trenuje w zasadzie codziennie, przy okazji pocę się niesamowicie. Dotąd ciuchy rzucałem do kosza do prania i robiłem oddzielne pranie sportowych ciuchów, jak uzbierał mi się wkład do pralki.

No i to się nie sprawdza xd

Ciuchy są już tak dokumentnie przepocone chyba, że nic im nie pomoże. Mają permanentny lekki, niezbyt przyjemny zapach świeżo po praniu, przebijający się spod zapachu proszku i płynu do płukania, a jak je zakładam to w zasadzie lekko śmierdzą już z automatu. Moczenie kilkugodzinne w wybielaczu przed praniem nic nie zmieniło, tak że chyba przepociłem je na amen xd

Prać codziennie to bez sensu, bo nie będę wrzucał jednej pary skiep, spodenek i koszulki do pralki przecież i robił pranie 7x w tyg.

Jakieś pomysły, sugestie, jak to i Was działa?

#bieganie #silownia #mikrokoksy
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@spyyke u mnie po praniu pachną, ale jak się minimalnie spocę, to już śmierdzą, więc wtedy takie wyrzucam i kupuję nowe. Trzeba szukać po taniości, wczoraj w Auchan kupiłem za 22 zł.
  • Odpowiedz
@spyyke: jak poprzednicy napisali - Sanytol, naprawił mi parę takich przepoconych koszulek. Tylko zamiast płynu do płukania, a nie jako dodatek do niego.
  • Odpowiedz
@spyyke: No to w sumie nic dziwnego że śmierdzą, ja zawsze rozwieszam a następnego dnia daje na kupkę do prania i zawsze po wypraniu ubrania ładnie pachną (a jestem pół człowiekiem - pół ogrem i zawsze wychodzę mokry z treningu). Zima raczej w niczym nie przeszkadza a wręcz dodatkowo zabije bakterie powodujące nieprzyjemny zapach.
  • Odpowiedz
@spyyke: susz je przed wrzuceniem do praki, nawet zimą na balkonie niech one trochę odparują nawet tylko przez kilka godzin. Wrzucanie mokrych do pralki/kosza to njagorsze co można robić bo gniją. Sam tak robie że zrzucam je na szusarke (ew jak mocno upocone to płukam) i następnego dnia jak znów mam kolejne ciuchy to poprzednie wiszą na suszarce na balkonie, czy to zima czy lato. I raz na tydzień piorę
  • Odpowiedz
@spyyke: 60 stopni próbowałeś? Jak tak to możesz jeszcze 90, powinno pomóc. Na przyszłość unikaj plastiku, susz przed wrzuceniem do kosza i pierz w 60, przynajmniej raz na jakiś czas.
  • Odpowiedz